Alcoi homenatjarà a José María Valls Satorres aquest cap de setmana amb estrenes musicals i un llibre

0
399

Alcoi homenatjarà aquest cap de setmana a José María Valls Satorres amb un cicle ple de música i de paraules. Un reconeixement per al músic i compositor molt vinculat a la Societat Musical Nova d’Alcoi, banda on va iniciar el seus estudis musicals i que en 2015 li va atorgar la insígnia d’or, la més alta distinció de la Nova.

La partitura especial començarà a sonar el proper dijous, 4 de novembre, des de l’IVAM CADA Alcoi amb la presentació del llibre Valls Satorres. Alcoy, su gran pasión escrit per Juan Javier Gisbert i amb portada de Ignacio Trelis.

Un acte, amb inici a les 19:45 hores, amb que comptarà amb la participació de l’oboiste de la Nova Juan Luis Guitart que, junt amb el pianiste Enrique J. Peidro, estrenaran l’obra Valeria.

Peidro i Teresa Amaya (veu i violí) també interpretaran dos peces musicals en l’estrena de la publicació que serà presentada pel periodiste Ramón Climent, la intervenció de Juan Javier Gisbert i de Josep Lluís Santonja, director de l’Arxiu i Biblioteques Municipals i coordinador del projecte, i tancarà l’acte Antonio Francés, alcalde d’Alcoi.

Nous sons en obres del mestre

En aquest 2021, l’esglèsia de Sant Jordi celebra el seu centenari. I amb motiu d’aquesta efemèride, José María Valls Satorres donarà al poble d’Alcoi, a través de l’Associació de Sant Jordi, les composicions adaptades per a orgue de la seua marxa solemne 23 d’abril i de les fanfàrries de les Ambaixades Alcoi, ma patria Fortuna favorable.

Tres versions de les seues obres que s’estrenaran als concerts a càrrec de Francisco Amaya Martínez i que estan programats per al divendres 5 de noviembre –en un acte  de caràcter institucional- i dissabte 6 de novembre –en una audició oberta al públic- a les 20 hores.

Amaya, durant la interpretació d’aquestes tres obres de Valls Satorres, comptarà amb la col·laboració del percussioniste de la Música Nova José Luis Almería Pintado.

I la coda amb un concert

I els últims compassos d’aquest homenatge arribaran el diumenge 7 de novembre amb el concert de l’Orquestra Simfònica d’Alcoi dirigida per Gregorio Casasempere Gisbert i amb la participació de músics de la Nova, que també són components de la OSA. Tres d’ells seran solistes en aquesta dedicatòria musical a Valls Satorres.

El Teatre Calderón d’Alcoi, a partir de les 11:30 hores, acollirà aquesta audició amb huit obres escrites per Valls Satorres i tres seran estrena. En la primera part s’ha programat la fanfarria Serra Mariola, per seguir amb la primera estrena que serà la dansa guerrera Al sol i al vent. A continuació, sonarà La nit a la finestra, un moment musical amb l’oboiste de la Nova Juan Luis Guitart López interpretant el paper soliste de corn anglés.

El programa seguirà amb la peça Faula de la lluna i el vent i amb el músic de la Nova José Antonio Llinares Igual com a clarinet soliste.

La primera part acabarà amb la interpretació de Un desván de nostalgias amb José Benjamín González Gomis com a flauta soliste.

Al ritme de la peça Barxell arrancarà la segona part del concert per continuar amb l’estrena de L’eco del vent, un vals en “modo dórico” per a flauta, oboè i corda, per acabar, i també estrena, sonarà la rapsòdia Los colores vivos amb el músic de la Nova José Luis Sellés Navarro interpretant el paper soliste de bombardí.

L’accés a aquest concert és lliure si bé cal agafar la invitació en ticketalcoi.com o a la taquilla del Teatre Calderón d’Alcoi.

Seran dies plens de música i de paraules dedicades al mestre. Així, des de la Societat Musical Nova d’Alcoi felicitem a José María Valls Satorres per aquest homenatge.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí