30 anys de la Banda Unió Musical de Tarragona

0
751

La BUMT presenta els actes commemoratius del 30è aniversari de la mà de l’alcalde i la consellera de cultura de l’Ajuntament de Tarragona 

La BUMT compleix 30 anys el pròxim 24 de març i aquest dijous ha presentat els actes commemoratius de la mà de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, al vestíbul del Teatre Tarragona. L’alcalde ha posat en context la tasca de la BUMT, amb tot el seu recorregut i èxits aconseguits durant 30 anys de vida, i felicitant-los per aquestes fites: «La BUMT ha sigut una ensenya per a la ciutat de Tarragona i ha actuat a alguns dels teatres més importants del país». 

La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha explicat les dues activitats en què la BUMT i l’Ajuntament col·laboren. Per una banda, el concert dels 30 anys al Teatre Tarragona el 20 de maig, TRES, que constarà de tres parts i comptarà amb tres col·laboracions molt properes a l’entitat. Fent èmfasi en el fet que la BUMT ha format grans professionals del món de la música i ha creat entitat tarragonina. Per altra banda, la cercavila amb músics que han passat per l’entitat. També ha agraït el paper de la BUMT durant aquests anys i ha recalcat que «tothom identifica la BUMT dins dels cicles festius de la nostra ciurat». 

El director de la banda simfònica, Jordi Masip, ha explicat tots els detalls del concert dels 30 anys, on s’estrenarà una obra de J. B. Messeguer, composta expressament. A continuació, ha anunciat que a la cercavila dels exmúsics de la banda, a principis de juny, s’inaugurarà una escultura de pedra feta per Ramon Llop, membre actual de l’entitat. Tal com ha explicat Masip, la cloenda dels 30 anys serà el tradicional concert de Santa Cecília, on les quatre bandes de la BUMT actuen conjuntament. 

El president de la BUMT, Albert Baiget, ha presentat diverses activitats que es duran a terme aquest 2023. Entre elles, el documental que recollirà el moment fundacional de l’entitat i recorrerà els seus 30 anys de vida; aquest s’estrenarà el novembre de 2023. Baiget ha anunciat que la banda farà un viatge internacional en alguna ciutat agermanada amb Tarragona amb tots els músics per celebrar l’aniversari i, per acabar, ha presentat el nou logo commemoratiu, a més d’una nova línia de marxandatge que veurà la llum durant l’any i estarà disponible per tots els tarragonins i tarragonines.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí