25 Anys de Castell Vermell

0
1067

HISTORIAL CASTELL VERMELL
L’Escola de xaramita «Castell Vermell d’Ibi» es va crear el 1995, i amb aquells alumnes de la primera i següents «promocions», de la mà del seu mestre Bene. Ripoll Belda, es van forjar els pilars per a la configuració del que avui és aquesta societat.
El 1996 realitza les seves primeres actuacions i es constitueix formalment com Associació amb el nom de «Taller de Música Castell Vermell d’Ibi».
Cal assenyalar que utilitzava als seus inicis rèpliques de la «xaramita curta», instrument que manté evidents similituds amb la normalitzada «dolçaina», però amb unes particulars diferències que li donen un toc singular.
Malgrat la seva curta marxa Castell Vermell és una entitat artística exemplar amb un projecte i una història de la qual tots ens sentim plenament orgullosos.
N’hi ha que destacar que compta des de l’any 2000 amb seu pròpia, sent l’única societat cultural de la localitat que ha aconseguit aquest important repte.
Ha participat en nombroses festes tant a Ibi com en altres localitats, i en esdeveniments turístics com Feria de la Festa Alacant, FITUR Madrid i Fitur València.
La joia més preuada és la seva Escola de Música, el Centre d’Estudis Musicals d’Ibi, amb la qual va començar a formar-se la banda que tenim avui.
L’any 2009 va ser molt rellevant per a la història de Castell Vermell; El 28 de març es va presentar oficialment la nostra banda en un concert monogràfic dedicat al compositor alacantí José Viudes Sevila. El tres de maig, banda i grup van realitzar el primer Concert Fester promogut per la Comparsa Chumberos d’Ibi i dedicat a la seua abanderada Mayte Verdú. I el cinc de setembre la Comissió de
Festes d’Ibi s’encarrega tot el programa i suport musical de l’Exaltació Festera, – proposta que ha gaudit d’èxit i continuïtat-.
De la iniciativa de Castell Vermell i conjuntament amb l’Associació de Reis Mags naix l’any 2011 el Concurs Internacional de Composició de Marxes per Cavalcada de Reis Mags que ja porta 11 edicions i està donant grans obres per a aquest emocionant esdeveniment. Totes les obres premiades estan sent editades per l’editorial GTE música.
L’ alcoià Bene. Ripoll Belda, va ser el director d’aquesta entitat des de 1996 fins a març de 2013, data en la qual pren el relleu Ginés Sanjuán Martínez.
Des d’aquesta època cal destacar la gran evolució de la banda de música, passant de 20 components a més de 60 actualment. Tot això es deu a la inversió realitzada en els últims anys a l’Escola de Música, pilar fonamental de la societat, en la qual tenim actualment més de 90 alumnes.
En aquest 2021 estem celebrant el nostre 25 aniversari, que amb les restriccions per la pandèmia no vam poder començar a l’inici de l’any, però que arrancarem amb el III concert de Santa Cecilia el mes de novembre passat i volem seguir en 2022 amb concerts, exposicions, vídeos, entrevistes, …
Amb tot i amb això Castell Vermell és un grup que barrejant treball, amistat i bon humor treballa per fer bona música i bons músics.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí