Un 166 % més de subvencions a comissions falleres per a contractar bandes de música i colles de tabal i dolçaina

0
1539

Per segon any consecutiu les ajudes municipals reconeixen la importància de la música en Falles.


musics-musicsL’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Cultura Festiva, fomentarà la contractació de bandes de música o agrupacions musicals en Falles a través de subvencions que sumaran fins a 80.000 euros. “L’any passat vàrem crear esta nova línia d’ajudes perquè al Govern de la Nau considerem fonamental el paper que la música té en la nostra festa gran i enguany multipliquem l’aposta en augmentar eixa partida un 166 per cent”, ha explicat el regidor Pere Fuset.
La línia d’ajudes per a les comissions falleres que contracten una agrupació musical passa dels 30.000 euros inicials de l’any passat fins els 80.000 euros d’enguany, un 166,67 % més. “En 2016 insistíem en la necessitat de posar en valor la tasca de les bandes de música perquè eren un element important de la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO; enguany, una vegada aconseguida la inclusió de la nostra festa gran en eixa llista de patrimonis del món volem buscar l’excel·lència de la mà dels milers d’homes i dones que amb la seua música fan de les Falles una festa inigualable”, ha afirmat Fuset.
El regidor ha explicat que l’any passat l’acollida del món faller a este tipus de subvenció va ser molt bona, donat que fins a 90 comissions falleres se’n veieren beneficiades, amb una mitjana de 340 euros per comissió, i ha recordat que són unes subvencions que es debaten i consensuen des de la Regidoria amb representants del món faller “perquè reconeixem la diversitat i la pluralitat de les Falles i fem partícips a tots els seus agents de les decisions que afecten a totes i tots els qui fan realitat la festa gran de València”.
Totes les comissions falleres tindran accés a esta línia de subvenció i les quantitats a què optaran dependran de diversos criteris, com ara que l’agrupació musical contractada siga almenys una colla de tabal i dolçaina amb un mínim de quatre integrants. El barem de cada comissió augmentarà si la banda de música està conformada per entre 10 i 14 integrants i ho farà encara més si la formen 15 músics o més. També influirà si la contractació és per a entre dos i quatre actuacions o per a cinc o més. En total, l’ajuda no podrà superar la quantitat sol·licitada ni el 75 per cent del pressupost de les actuacions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí