SOCIETAT MUSICAL “VILA DE BOCAIRENT” II CONCERT de SETMANA SANTA

0
412


Parròquia de l’ Assumpció de Nostra Senyora Bocairent, dissabte 1 d’abril de 2023

El pròxim dissabte 1 d’abril a les 17’30h. tindrà lloc a la Parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora de Bocairent el II Concert de Setmana Santa organitzat per la societat Musical Vila de Bocairent.
Sentiment, emoció, passió… són paraules que reflexa el que la música transmet, i molt especialment les marxes de processó.
El 9 d’abril de 2022 va tindre lloc el 1r Concert de Setmana Santa, i vist l’èxit i l’acollida que va tindre la proposta, li s’ha donat continuïtat per tal de fer més gran si cap els actes i celebracions de la Setmana Santa de Bocairent.
El programa d’enguany és divers, dins del que és la música sacra, i podrem escoltar diferents formes d’escriure i entendre la música sacra i de processó.
S’escoltaran marxes més ràpides, a l’estil de les de Sevilla, per a processonar com si d’un bolero es tractés, també marxes fúnebres, més lentes, un Ave Maria amb solista, i dues estrenes mundials.
S’estrenarà la marxa de processó “MADRE” de la compositora de Cehegín, Múrcia, Clara Gil Abascal i la marxa “El Crist de la Pau en la seua entrada en Jerusalen” (La burreta) del director de la Vila de Bocairent, l’ontinyentí Miguel A. Sarrió Nadal, imatge que farà la seua primera processó a Ontinyent el 2 d’abril, diumenge de Rams.
També s’efectuarà l’estrena en concert de la marxa “Sant Antoni de l’ermiteta” del compositor d’Ontinyent Vicent Gabriel Casanova, obra que va ser estrenada en gener a les festes de Sant Antoni.
Obres d’autors i autores diversos, de Bocairent, de Huelva, de Cehegín, de Novelda, d’Ontinyent, de Mula, de Múrcia, de Jumilla Música viva, de compositors i compositora que continuen creant, i interpretada per una Societat Musical que continua creixent.

1ª Part
() – ” A LA VOZ DEL CAPATAZ “ (1994) ……………………………….. Abel Moreno Gómez () – “ OSSANA IN EXCELSIS “ (2009) ……………………………… Óscar Navarro González
() () – “ EL CRIST DE LA PAU EN LA SEUA ENTRADA A JERUSALEM ” (2023)

Marxa de Processó de Miguel A. Sarrió Nadal

() – ” EL SEPULCRO “ (2007) …………………………………………………………. Roque Baños () (*) – “ MADRE ” (2022) …………………………………………………………… Clara Gil Abascal

2ª Part

() – “ SANT ANTONI DE L’ERMITETA “ (2023) ….. Vicente Gabriel Casanova Martínez () – ” AVE MARIA “ …………………………………………………… Giulio Caccini  ( 1551  –  1618 )

Saxo Alt Solista: Josep Tormo Asensio

(*) – “ CHRISTUS RESURREXIT ” (2000) ……………………………. José Fco. Bernat Belda

(*) – ” LA PROFECÍA ” (2014) ………………………………………….. Fernando Belijar Gómez

Direcció : Miguel Á. Sarrió Nadal

(*) 1ª interpretació en concert per la S. M. “Vila de Bocairent”.

() () Estrena

NOTA DE PREMSA

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí