Premi Joves Compositors Fundació SGAE- CNDM 2017

0
1571

Ja es poden presentar les obres, fins al 4 de setembre
El certamen concedeix 11.700 euros en guardons per als autors de menys de 35 anys

La Fundació SGAE i el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM) han posat en marxa la convocatòria de la XXVIII edició del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2017. Consolidats entre els professionals de la música, aquests guardons tenen l’objectiu d’estimular la creació en el camp de la música clàssica contemporània entre els joves compositors i contribuir al desenvolupament social mitjançant el coneixement de nous llenguatges, tendències i formes d’expressió musicals.

Hi poden concórrer tots els compositors, de qualsevol país del món, amb obres de tots els llenguatges o tendències estètiques dins de la música contemporània, sempre que a la data de tancament d’aquesta convocatòria no hagin fet encara els 35 anys i siguin socis de la SGAE. Els autors amb obres distingides amb el primer premi en les edicions convocades a partir de l’any 2014 s’han d’abstenir de participar en aquesta edició.

Les obres han de ser necessàriament inèdites amb una durada entre set i dotze minuts, i s’han d’ajustar a una plantilla instrumental conformada per un mínim de cinc intèrprets i un màxim de nou.

Es pot ampliar la informació a través de la consulta de les bases als webs www.fundacionsgae.org i www.cndm.mcu.es, o mitjançant el correu electrònic de la Fundació SGAE

El 4 de setembre: finalitza el termini

Les obres s’han de remetre  com a màxim fins al dilluns 4 de setembre de 2017. S’han de lliurar tres còpies de la partitura general juntament amb un sobre tancat que ha d’incloure les dades de contacte de l’autor.

Un jurat, integrat per destacats experts en música, seleccionarà les cuatre obres finalistes que optaran als guardons valorats en 11.700 euros, que es repartiran de la manera següent: 6.000 euros i diploma, per al primer premi «Xavier Montsalvatge»; 3.000 euros i diploma, per al segon premi «Carmelo Alonso Bernaola»; 1.500 euros i diploma, per al tercer premi «Francisco Guerrero Martín»; i 1.200 euros i diploma, per a la menció honorífica «Juan Crisóstomo Arriaga». A més, per contribuir a la posterior promoció i difusió de les obres guanyadores, la Fundació SGAE editarà un disc promocional amb la gravació en directe de les interpretacions del concert final.

El premi, que va ser creat el 1987 per la SGAE amb una freqüència anual, s’ha convertit actualment en un dels més importants certàmens del seu tipus, per la seva organització i rigorositat, i pel prestigi dels intèrprets i els jurats participants.

En les seves vint-i-set edicions anteriors, aquest premi de composició ha servit d’aparador promocional en els inicis professionals d’alguns autors contemporanis que en l’actualitat gaudeixen d’un major reconeixement i prestigi, i les obres dels quals s’escolten amb gran interès al país i internacionalment.

Els guanyadors, al novembre

El 20 de novembre de 2017, en el marc de la temporada de concerts SERIES 20/21 del CNDM,  se celebrarà a l’Auditori 400 del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, de Madrid, el concert amb les quatre obres finalistes i es donaran a conèixer els guardons atorgats. En la darrera edició de 2016, el compositor Abel Paúl (Valladolid, 1984) va obtenir el primer premi per la seva obra Room & Elbow;Gonzalo Navarro (Almonte-Huelva, 1981), el segon, per Música diagonalJulián Ávila (València, 1982), el tercer, per Time folds II, i la menció honorífica fou per Daniel Muñoz (Barcelona, 1987), per Indika.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí