Aquí teniu com trobar totes les solucions per al joc paraulògic

0
3892

No hi ha cap dubte que, si hi ha un nou entreteniment que ha trencat tots els esquemes dels usuaris al núvol, aquest ha estat Paraulògic. Paraulògic no és res més que un trencaclosques virtual inspirat en el famosíssim passatemps Spelling Bee del New York Times.

Tant és l’èxit que ja cullen els creadors d’aquest simpàtic joc que en dates recents han estrenat un llibre dedicat a tots els secrets de Paraulògic i han arribat a un acord amb Vilaweb per impulsar el trencaclosques i així arribar a més persones interessades.

Però comencem pel principi: En què consisteix Paraulògic? Què va motivar a crear-ho?

Promovent la cultura de la llengua catalana

Paraulògic consisteix en la combinació i creació de paraules catalanes a partir de set lletres que es troben dins d’un hexàgon. Entre aquestes set lletres, una s’ha d’incloure a cada composició lingüística de forma obligatòria.

Entre les regles que componen el joc, una és que totes les paraules paraulogic avui  tinguin un mínim de tres lletres. Però això no és tot: com més llarga sigui cada paraula, més punts rep el jugador! Tot i que és evident que l’entreteniment està servit, el seu creador Jordi Palou només va tenir al cap promoure la cultura de la llengua catalana, sense ànim de lucre.

I és que en els darrers anys la llengua catalana s’ha cregut en perill d’extinció, per la qual cosa no han estat pocs els recursos educatius que s’han llançat fins ara amb l’objectiu de reunir un nombre més gran de catalanoparlants arreu del món.

Gràcies a propostes com ara Paraulògic, la llengua catalana segueix més viva que mai.

La febre del joc Paraulògic

Cada dia és més gran el nombre de jugadors que es connecten a través de les xarxes socials per conèixer Paraulògic. Les solucions per a les endevinalles diàries es poden trobar al lloc web paraulogicavui.com. Aquesta febre s’ha desfermat amb força des de la primera setmana de la seva estrena, aconseguint els cinc mil usuaris.

Tot i això, va ser l’últim any, des que es va donar a conèixer el trencaclosques a la televisió catalana, que les xifres van començar a sumar més de cent mil jugadors interessats a aprendre noves paraules de la llengua catalana a partir d’un divertit i competitiu sistema didàctic.

Aquesta ha estat l’acollida que, diverses vegades, el servidor va tenir problemes per donar la benvinguda a tantes persones i es va paralitzar. Els programadors de Paraulògic no només van descobrir que el joc era tot un èxit, sinó que també van haver d’actualitzar la web.

Conclusions

Sens dubte Paraulògic és la proposta més innovadora en els darrers temps que té com a objectiu promoure la llengua catalana a partir de l’aprenentatge de nous termes.

El seu creador principal, Jordi Palou, ha confirmat recentment que aquest entreteniment, basat en el passatemps del New York Times Spelling Bee, espera assolir nous aficionats mitjançant l?acord amb Vilaweb, que haurà de promoure la màgia didàctica de Paraulògic.

Els usuaris de Paraulògic tindran el repte de descobrir més solucions de paraules cada dia!

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí