No canvies mai cor meu -Mutxamel

0
1140

El pròxim 19 d’agost la Societat Musical l’Aliança de Mutxamel, sota la direcció d’Alberto García Izquierdo, estrenarà a El Canyar de les Portelles, en la dita localitat, la rapsòdia No canvies Mutxamel, escrita pel músic local Carlos Poveda Lloret.

Els dies que s’aproximen prenen una gran importància. Són tres anys que portem esperant les nostres festes; càrrecs preparant els moments més especials i un músic desitjós per moure la batuta. El 2020 estava assenyalat al calendari, era la celebració del 30é aniversari de l’Himne de Festes. Tres festes després, la música que representa els moros i cristians de Mutxamel sonarà més fort en la veu de totes les persones que hi participen. 

No canvies Mutxamel presenta una estructura en tres parts amb progressions per terceres. Les divisions es troben harmonitzades en tres veus que superposen les melodies i ritmes populars del poble. La rapsòdia corona en el minut tres en què sobreïx el vers “no canvies mai cor meu” 

La peça musical naix amb la intenció de commemorar el 30é aniversari de l’estrena de l’Himne de festes de Mutxamel (música de José Sala Torregrosa i lletra de Francisco Pastor Vidal). Però, sobretot, com agraïment a totes aquelles persones que van fer de la música festera i els moros i cristians un punt d’unió en aquesta pandèmia que ens ha tocat viure. 

Dins de la peça podem trobar motius de l’Himne de festesEls pacos (anònim), Víctor (marxa cristiana de José Francisco Molina Pérez), Apóstol Poeta R. Duyos (marxa cristiana de Jose María Ferrero), l’Himne de la recuperació de la Mare de Déu (música de Francisco Martínez Ots i lletra de Camilo Miralles), Ja venen els Reis (Mario Esteve Ramón) i temes populars com Els Pastorets, la Dansà del Ravalet, Jota de BaixMalagueña de MutxamelFandango del riu i La Catarra. Aquests motius es poden localitzar tant a les parts rítmiques com a les melòdiques i, encara que normalment són reconeguts amb facilitat, poden estar al capdavant del pla sonor o en un segon pla on són més difícils d’identificar. Durant tota la peça hi ha certs motius presents que podem reconéixer de manera original, invertida o als ritmes que marca la percussió. 

Al mateix concert, es farà estrena d’un altre pasdoble de caràcter fester escrit pel mateix autor, i una altra peça de què encara no es pot dir res. Vos esperem a tots el dia 19 a les 20:30 al parc municipal El Canyar de les Portelles a Mutxamel.

No canvies, Mutxamel.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí