Llutxent obri una finestra a les joves veus de la lírica valenciana de la mà de la Diputació

0
559

● Dissabte, 14 de maig, tindrà lloc un concert especial d’òpera i sarsuela al pati del monestir de Llutxent

13/maig/2022 L’àrea de Cultura de la Diputació de València continua promocionant els joves talents de la música valenciana. El programa Música en construcció oferix habitualment concerts de joves músics que estan a un pas d’iniciar la seua carrera professional; ara, amb la col·laboració dels conservatoris i de l’Ajuntament de Llutxent, i en un escenari privilegiat com el monestir del Corpus Christi de la localitat de la Vall d’Albaida.

El Centre Museístic de la Beneficència acull ja fa més d’un any un programa especial al cor de la ciutat de València, destinat a obrir espais de projecció a les carreres dels joves músics. El programa Música en construcció, coordinat pel musicòleg Jerahy García, ha rebut una excel·lent acollida per part del públic, i ara a més, inicia una estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Llutxent, amb la finalitat de revaloritzar el patrimoni cultural i artístic de la Diputació. Estes noves actuacions, que s’allargaran fins al mes d’octubre, tindran lloc al claustre de sant Doménec del monestir del Corpus Christi, a Llutxent, que és propietat de la Corporació. El concert de dissabte serà a les 19:00 hores i les entrades poden ser reservades via WhatsApp, al número: 657957463.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, “amb el cicle de concerts que hui iniciem fora de la ciutat de València aspirem a enfortir les activitats de la Diputació als nostres pobles. A més, el programa vol servir també d’instrument de difusió d’un patrimoni arquitectònic molt valuós i encara poc conegut com el monestir de Llutxent”. Rius també es congratula de la “complicitat i l’entusiasme dels conservatoris, que ens ajuda a fer més forta la marca “València és música”, amb totes les accions a favor del nostre vast patrimoni musical”. 

La col·laboració de hui es farà amb el Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València, amb una especialitat, la del cant, que ve avalada per una llarga trajectòria en la formació de cantants. El Joaquín Rodrigo és un dels centres amb més prestigi de tota Espanya. Els estudis de títol superior i el màster d’Interpretació operística del centre atrauen nombrosos estudiants per la seua qualitat docent i per l’àmplia oferta d’activitats complementàries, com classes magistrals amb especialistes d’arreu del món, audicions i concerts d’alumnes a l’auditori del conservatori.

Ara, amb l’acord amb la Diputació, el conservatori enceta una línia nova, ja que els alumnes disposen d’una nova finestra per a establir connexions directes amb el públic i anar trencant el gel respecte a la futura professionalització dels cantants.

Llutxent abre una ventana a las jóvenes voces de la lírica valenciana de la mano de la Diputació

● El sábado, 14 de mayo, tendrá lugar un concierto especial de ópera y zarzuela en el patio del monestir de Llutxent

13/mayo/2022 El área de Cultura de la Diputació de València continúa promocionando los jóvenes talentos de la música valenciana. El programa Música en construcció ofrece habitualmente conciertos de jóvenes músicos que están a un paso de iniciar su carrera professional; ahora, con la colaboración de los conservatorios y del Ayuntamiento de Llutxent, y un escenario privilegiado como el monestir del Corpus Christi de la localidad de la Vall d’Albaida.

El Centro Museístico de la Beneficència acoge ya hace más de un año un programa especial en el corazón de la ciudad de València, destinado a abrir espacios de proyección a las carreras de los jóvenes músicos. El programa Música en construcció, coordinado por el musicólogo Jerahy García, ha recibido una excelente acogida por parte del público, y ahora además, inicia una estrecha colaboración con el Ayuntamiento de Llutxent, con el fin de revalorizar el patrimonio cultural y artístico de la Diputació. Estas nuevas actuacions, que se prolongarán hasta el mes de octubre, tendrán por espacio el claustro de sant Doménec del monasterio del Corpus Christi, en Llutxent, que es propiedad de la Corporación. El concierto del sábado será a las 19:00 horas, y las entradas pueden reservarse vía WhatsApp, en el número: 657957463.

Para el diputado de Cultura, Xavier Rius, “con el ciclo de conciertos que hoy iniciamos fuera de la ciudad de València aspiramos a fortalecer las actividades de la Diputació en nuestros pueblos. Además, el programa quiere servir también de instrumento de difusión de un patrimonio arquitectónico muy valioso y aún poco conocido, como el monasterio de Llutxent”. Rius también se congratula de la “complicidad y el entusiasmo de los conservatorios, que nos ayuda a hacer más fuerte la marca “València es música”, con todas las acciones a favor de nuestro vasto patrimonio musical”.

La colaboración de hoy se hará con el Conservatorio Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València, con una especialidad, la del canto, que viene avalada por una larga trayectoria en la formación de cantantes. El Joaquín Rodrigo es uno de los centros con más prestigio de toda España. Los estudios de título superior y el máster de Interpretación operística del centro atraen numerosos estudiantes por su calidad docente y por la amplia oferta de actividades complementarias, como clases magistrales con especialistas de todo el mundo, audiciones y conciertos de alumnos al auditorio del conservatorio. Ahora, con el acuerdo con la Diputació, el conservatorio comienza una nueva línia, pues los alumnos disponen de una nueva ventana para establecer conexiones directas con el público e ir rompiendo el hielo respecto a la futura profesionalización de los cantantes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí