Llíria distingueix amb un homenatge a Juan Gonzalo Gómez Deval

0
738

Com cada any, al Concert de les Bandes de les festes de Sant Miquel 2022, s’homenatja un compositor i aquest any, l’Ajuntament de Llíria ha distingit a Juan Gonzalo Gómez Deval.
Tot i que de formació bàsicament independent i autodidàctica, el seu inici va ser en entitats musicals com “La Familiar” de Benisanó i Unió Musical de Llíria i professors com van ser Jose María Cervera Lloret i Amando Blanquer Ponsoda els més influents en la seua formació.
Premi final de carrera com a clarinetista al Conservatori Superior de Música de València, la seua faceta artística més rellevant, és la de compositor de Música per a Banda.

Juan Gonzalo Gómez Deval

Nascut a Benissanó, és un compositor valencià de reconegut prestigi nacional i internacional. Les seues obres s’interpreten tant a Espanya com a Portugal, Itàlia, els EUA, Argentina i Colòmbia, i ha rebut encàrrecs d’importants entitats i ajuntaments com són, Certamen Internacional de València, Internacional d’Altea, Institut Valencià de la Música, Diputacions de València i Pontevedra , Ajuntament de Badajoz, Ajuntament de Don Benito, i Societats Musicals com són Ateneu Musical de Cullera, Banda 0’Rosal, Unió Musical de Monserrat, Unió Musical de Torre Pacheco i Unió Musical de Godelleta.

Conferenciant sobre la seua música en congressos, conservatoris i cursos de composició, és convidat assíduament com a jurat qualificador de concursos per a Bandes de Música en tot l’àmbit nacional i internacional com a “Vall d’Aosta” d’Itàlia i Anapóima a Colòmbia.

Entre nombrosos premis té el Premi Euterpe 2006 millor compositor per a banda simfònica que atorga la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana.

La Unió Musical, interpretarà el pasdoble “A Gael”, dedicat a un dels seus nets, i l’obra “Drac Elliot”

El programa interpretat per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria i dirigit per Jose Miguel Rodilla es completarà amb  Divetimento de Leonard Bernstein i els himnes de Llíria i la Comunitat Valenciana que dirigiran respectivament Gómez Deval i Pascual-Vilaplana, president d’honor d’aquesta edició del Concert de les Bandes.Comparteix en les xarxes socials!

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí