Les bandes de música tornen a la Plaça de Bous de València durant els dies 7 i 8 de juliol

2
720

  • La Diputació de València celebra la Festa de la Música Valenciana, que començarà el divendres a les 22 hores amb un concert a càrrec de les societats musicals premiades en l’últim certamen de bandes
  • El dissabte, també a les 22 hores, tindrà lloc I Certamen de Bandes de Secció Especial (les que tenen més de 150 membres), en el qual competiran les agrupacions Torrent i Cullera

Dijous 6 de juliol de 2023.- La Delegació de Bandes de la Diputació de València, dirigida pel diputat Jordi Mayor, celebra este divendres i dissabte la Festa de la Música Valenciana, un esdeveniment extraordinari dedicat a la música pròpia i, especialment, a la interpretada per les nostres bandes. La Plaça de Bous de València serà l’escenari de l’esdeveniment, un lloc simbòlic que rememora moments inoblidables del fenomen bandístico i que, per la seua centralitat a la ciutat permetrà que totes les valencianes i valencians, no sols de la capital sinó també de les diferents comarques, puguen assistir a un espectacle d’indubtable qualitat i transcendència.

El divendres 7 de juliol, a partir de les 22 hores, algunes de les societats musicals premiades en el 46 Certamen de Bandes de la Diputació de València ompliran el recinte taurí del carrer Xàtiva. En concret, les bandes que oferiran el concert són la Societat Unió Artístic Musical de Sollana, la Societat Musical L’Harmònica de Sant Antoni i la Societat Musical Lira Saguntina.

Durant l’acte, es retrà homenatge a les societats musicals centenàries amb el lliurament dels guardons que reconeixen la seua extensa trajectòria. Les agrupacions que tenen més de 100 anys d’antiguitat són la Societat Protectora Musical d’Antella (150 anys), la Agrupació Musical de Massarrojos (150 anys), la Unió Musical d’Albaida «L’Aranya» (100 anys), la Unió Artística Musical de Vilamarxant (100 anys) i la Associació Artístic-Musical d’Oliva (125 anys).

I Certamen de Bandes de Secció Especial

La programació continua el dissabte 8 de juliol, també a les 22 hores, amb l’I Certamen de Bandes de Secció Especial (les que tenen més de 150 membres), una celebració amb caràcter competitiu en la qual participaran la Banda Simfònica Unió Musical de Torrent i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera. La jornada anirà acompanyada d’altres activitats musicals que complementen la programació de la Festa de la Música Valenciana.
Amb motiu d’esta destacada cita, la Delegació de Bandes de la corporació provincial continua donant suport a la composició d’obres per encàrrec amb l’obra obligada Concert per a banda, d’Amando Blanquer Ponsoda amb reorquestració a càrrec de Ferrer Ferran. A més, el jurat està compost per membres de procedència internacional, i l’objectivitat de les deliberacions es veurà reforçada per un sistema de puntuació basat en 10 criteris. Per a finalitzar l’acte es realitzarà el lliurament de premis d’esta primera edició de Bandes de Secció Especial.

2 COMENTARIOS

  1. La duración del concierto fue muy larga. Terminó a la 1,45 de la madrigada. Las Bandas podrían haber tocado alguna pieza menos y terminar a una hora mas adecuada. Duró casi cuatro horas y los asientos no son nada cómodos para esa duración. Tomen nota para el año que viene.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí