L’Ateneo de Cullera inaugura l’exposició ‘Dones Pioneres de  l’Ateneu’ 

1
44

L’Ateneo Musical de Cullera va inaugurar el 6 de març l’exposició Dones Pioneres de  l’Ateneu davant de més de cent persones al Local Social, on romandrà oberta fins el  diumenge.  

Amb la presència de Jordi Major, alcalde de Cullera, i la regidora d’Igualtat, Marta  Tur, junt a gran part de.la corporació municipal i representants de la societat civil de  Cullera, començà l’acte per homenatjar a les dones pirris que en distintes vessants, dins i fora de la Societat, assumiren a títol individual noves funcions, noves  iniciatives, nous projectes personals o col·lectius que suposaren un pas endavant en  el camí de la igualtat. «Des de 1895, la dona ha estat present sempre en la nostra  Societat, des de la seua fundació fins a hui, quasi sempre sense estar respectades ni  reconegudes» afirmava el President de l’Ateneo, Armand Calatayud. 

En la seua intervenció, Jordi Mayor ressaltà la lluita continuada de les dones i  reivindicà el terme feminisme per a senyalar que, gràcies a eixe concepte, la igualtat  entre homes i dones és hui una realitat. 

Marta Tur, regidora d’Igualtat, va agrair a la col·laboració amb l’Ajuntament i la  iniciativa de l’Entitat organitzant un esdeveniment de reconeixement a les dones. Un  acte en el que s’anomenà i es va distingir a les dones pioneres presents. 

També intervingueren Conxa Tello, primera Presidenta de la Societat i Dunia Pérez,  primera Directora de la Banda Jove i del Centre Autoritzat “Joaquin Olivert”. La  Directora va destacar la poca visibilitat que tenen les dones al món de la música,  sobre tot les directores que, per algun motiu que desconeguem, tenen més dificultats per ser directores titulars d’una banda.

1 COMENTARIO

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí