La Unió Musical de Higueruelas s'alça amb el primer premi de la Secció Tercera del Certamen de Bandes Diputació de València

0
1745
  • La presidenta del Palau, Glòria Tello ha fet lliurament del primer premi de la categoria, mentre que els altres guardons els han lliurat Vicente Cerdà, president a València de la FSMCV, Ángel Crespo, director d’UME, i Javier Clement en representació de Pianos Clement
  • L’Àrea de Cultura de Diputació està emetent en directe el certamen a través de www.dival.es i també podrà seguir-se a través de les xarxes socials -@Culturadival- amb l’etiqueta #CertamenDival18
Imagen
19/05/2018
La Societat La Unió Musical de Higueruelas, dirigida per Josep Domínguez, s’ha alçat amb el màxim guardó de la Tercera Secció del Certamen de Bandes de la Diputació de València en la qual ha participat junt L’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent, dirigida per Jordi Soler Carbó; el Cercle Instructiu Musical de Xirivella, dirigit per Fernando Rodrigo Collado; La Unió Musical de La Pobla de Farnals, encapçalada pel director Juan José Catalá Borrás; i La Societat Musical de Massalfassar sota la direcció de Daniel Olmos Herrero.
 
Higueruelas ha obtingut el primer premi i esment d’honor en recaptar 348 punts per la seua actuació. Massalfassar ha aconseguit un primer lloc, amb 346,5 punts, i Xirivella s’ha alçat amb un altre primer premi en obtenir una puntuació de 332,25 punts.
 
La Pobla de Farnals ha rebut un segon premi, amb 294,75 punts, i Ontinyent ha merescut un altre segon premi en aconseguir 291,5 punts.
La presidenta del Palau, Glòria Tello ha fet lliurament del primer premi de la categoria, mentre que els altres guardons els han lliurat Vicente Cerdà, president a València de la FSMCV, i Javier Clement en representació de Pianos Clement.
Com a colofó a aquest primer dia de certamen ha actuat com a banda convidada, fora de concurs, la Societat Musical “La Artística” de Bunyol, dirigida per Henrie Adams.
 
El jurat del 42 Certamen de Bandes de la Diputació de València està compost per Pablo Sánchez Torrella, Vicente Soler Solano, Juan Gonzalo Gómez Deval, Francisco Signes Castelló i Beatriz Fernández Aucejo, amb la presidència del diputat de Cultura, Xavier Rius; i actuant com a secretari i gestor del Certamen el cap de Promoció Cultural, Josep Vidal.
 
Brillant repertori que ha alçat al públic
 
Les cinc societats musicals han interpretat com a obra obligada «Estampas de Iberia» de Francisco Grau Vegara. Totes elles han fet que el públic aplaudirà les seues actuacions que han sigut molt valorades pel públic que ha presenciat aquesta part del Certamen de Bandes de la Diputació.
 
L’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent, dirigida per Jordi Soler i Carbó, ha triat com a obra lliure «JAD-A-DAJ» de Carlos Pellicer, i el pasdoble –no puntuable- «Musical Apolo» de Amando Blanquer Ponsoda.
 
El Cercle Instructiu Musical de Xirivella, sota la batuta de Fernando Rodrigo Serral, ha interpretat l’obra de lliure elecció «Golden Land» (El racó de l’or) de Saül Gómez Soler i el pasdoble «Xirivella de Manuel Barberá».
 
Unió Musical de La Pobla de Farnals ha triat «Los últimos días de Toya» de David Rivas Domínguez com a obra de lliure elecció, i el pasdoble «Música y vinos» de Manuel Morales per a aquesta actuació que ha dirigit Juan José Catalá Borrás.
 
La Societat Musical de Massalfassar que ha comptat amb l’adreça de Daniel Olmos Herrero ha interpretat l’obra de lliure elecció «Amazonia» de Jan Van der Roost, i el pasdoble «Musical Apolo» de Amando Blanquer Ponsoda.
 
La Unió Musical de Higueruelas, amb Josep Domínguez Martín al capdavant, ha competit amb la interpretació de l’obra de lliure elecció «Taj Mahal» d’Hugo Chinesta i el pasdoble «Las Arenas» de Manuel Morales Martínez.
 
Premis que ajuden a les bandes
 
Totes les bandes participants reben una quantitat estipulada pel fet de participar en el certamen i el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada categoria. En aquesta secció l’ajuda que concedeix l’Àrea de Cultura per la participació és de 3.500 euros, mentre que el premi que ha rebut la banda guanyadora és d’altres 2.100 euros.
 
Emissió en directe a través de portals web i televisions locals
 
La pràctica totalitat dels mitjans de comunicació valencians més importants, arreplegaran el senyal en directe generada des del Palau de la Música de València donat l’interès de l’Àrea de Cultura per difondre el certamen en l’exterior .
 
A través de les seues diferents plataformes i a partir de les 10:30 d’avui dissabte 19 de maig i fins demà diumenge 20 a la nit, capçaleres digitals de periòdics valencians, televisions de tota la província, portals, webs i xarxes pròpies de les societats musicals, al costat de diferents mitjans digitals generalistes i especialitzats, emetran el certamen íntegre en directe o en diferit, al llarg de les setmanes següents.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí