LA UNIÓ MUSICAL DE GODELLETA I LA UNIÓ MUSICAL DE TORRENT GUANYEN EX AEQUO LA SECCIÓ D’HONOR CIBMValència

0
564

LA UNIÓ MUSICAL DE GODELLETA I LA UNIÓ MUSICAL DE TORRENT GUANYEN EX AEQUO LA SECCIÓ D’HONOR DEL 135 CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDES DE MÚSICA “CIUTAT DE VALÈNCIA” 2023

Diumenge, 16 de juliol

La Unió Musical de Godelleta, sota la direcció de Jesús Perelló Fuster i la Unió Musical de Torrent, sota la direcció de Frank de Vuyst, amb un total de 342 punts, ha resultat les dos les guanyadores Ex Aequo de la Secció d’Honor del 135 Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2023, que es desenvolupa a l’Auditori de Les Arts. L’Asociación Músico-Cultural “La Lira de Pozuelo” de Madrid, ha quedat en segona posició amb 320,5 punts, mentre que la Societat Unió Musical d’Alberic ha ocupat el tercer lloc amb 299 punts. 

El regidor de l’Ajuntament de València, José Luis Moreno, ha entregat el premi a les dos societats guanyadores d’esta Secció d’Honor. Així mateix, també s’han lliurat unes altres guardons especials per mitjà de patrocinis privats, que es poden consultar en la pàgina web del certamen www.cibm-valencia.com.

L’obra obligada que han interpretat totes les bandes d’esta
secció han sigut «Homenaje a Joaquín Sorolla». Quadres Simfònics, de Bernardo Adam Ferrero, en homenatge al mestre Bernardo Adam Ferrero i al centenari del pintor Joaquín Sorolla. Una obra colorista i costumista inspirada en les pintures de Sorolla, amb els moviments «El Palleter», «Pescadoras Valencianas», «Sol de la Tarde» i «Las Grupas».

La Banda Simfònica Municipal de València, sota la direcció de Miquel Rodrigo i Tamarit, va tancar amb brillantor el Certamen mentre deliberava el jurat. Va interpretar el pasdoble “València” del mestre José Serrano, en commemoració del centenari del seu naixement, així com “Concertino per a Percussió i Ensemble de Vents” de David R. Gillingham, i de Dmitri Xostakóvitx el Ballet suite núm. 5 “The Bolt” i “Riverdance”. La dotació dels premis per a la Secció d’Honor són de 9.000 euros per a la guanyadora, 6.000 euros per a la segona i 4.000 euros per a la tercera.

Les societats guanyadores de les altres seccions del Certamen han sigut la Societat Unió Musical de Polop de la Marina d’Alacant en la secció Tercera i el Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost d’Alacant en la Segona Secció. Es dona la circumstància que han comptat amb el mateix director, José Vicente Algado Climent. Així mateix, la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol de València, sota la direcció de Ximo Tarín Micó, va guanyar la Primera Secció.

El públic ha tingut l’oportunitat de seguir el certamen en directe a través de Streaming, amb un enllaç específic en la pàgina web del
certamen www.cibm-valencia.com.

LA UNIÓ MUSICAL DE GODELLETA Y LA UNIÓ MUSICAL DE TORRENT GANAN EX AEQUO LA SECCIÓN DE HONOR DEL 135 CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDAS DE MÚSICA “CIUTAT DE VALÈNCIA” 2023

Domingo, 16 de julio

La Unió Musical de Godelleta, bajo la dirección de Jesús Perelló Fuster y la Unió Musical de Torrent, bajo la dirección de Frank de Vuyst,  con un total las dos de 342 puntos, han resultado las ganadoras Ex Aequo de la Sección de Honor del 135 Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciutat de València” 2023, que se desarrolla en el Auditori de Les Arts. La Asociación Músico-Cultural “La Lira de Pozuelo” de Madrid, ha quedado en segunda posición con 320,5 puntos, mientras que la Sociedad Unió Musical d’Alberic ha ocupado el tercer puesto con 299 puntos.

El concejal del Ayuntamiento de València, José Luis Moreno, ha entregado el premio a las dos sociedades ganadoras de esta Sección de Honor. Así mismo, también se han entregado otros premios especiales por medio de patrocinios privados, que se pueden consultar en la página web del certamen www.cibm-valencia.com.

La obra obligada que han interpretado todas las bandas de esta sección han sido «Homenaje a Joaquín Sorolla». Cuadros Sinfónicos, de Bernardo Adam Ferrero, en homenaje al maestro Bernardo Adam Ferrero y al centenario del pintor Joaquín Sorolla. Una obra colorista y costumbrista inspirada en las pinturas de Sorolla, con los movimientos «El Palleter», «Pescadoras Valencianas», «Sol de la Tarde» y «Las Grupas».

La Banda Sinfónica Municipal de València, bajo la dirección de Miquel Rodrigo i Tamarit, puso el broche de oro al Certamen mientras deliberaba el jurado. Interpretó el pasodoble “València” del maestro José Serrano, en conmemoración del centenario de su nacimiento, así como “Concertino para Percusión y Ensemble de Vientos” de David R. Gillingham, y de Dmitri Shostakóvich el Ballet suite nº 5 “The Bolt” y “Riverdance”. La dotación de los premios para la Sección de Honor es de 9.000 euros para la ganadora, 6.000 euros para la segunda y 4.000 euros para la tercera.

Las sociedades ganadoras de las otras secciones del Certamen han sido la Societat Unió Musical de Polop de la Marina de Alicante en la sección Tercera y el Centro Artístico Cultural “Virgen de la Pau” de Agost de Alicante en la Segunda Sección. Se da la circunstancia que han contado con el mismo director, José Vicente Algado Climent. Así mismo, la Sociedad Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol de València, bajo la dirección de Ximo Tarín Micó, ganó la Primera Sección.

El público ha tenido la oportunidad de seguir el certamen en directo a través de Streaming, con un enlace específico en la página web del certamen www.cibm-valencia.com

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí