La música de cambra internacional a Amposta amb la III edició del DeltaChamber Music Festival

0
1325

Sota la direcció artística dels músics ampostins Laura Ruiz i Pau Rodríguez i l’organització de l’Ajuntament d’Amposta, els concerts tindran lloc un any més al Museu Terres de l’Ebre
publicat el 17/07/2018
Els propers 3, 4 i 5 d’agost, Amposta acollirà la tercera edició del DeltaChamber Music Festival, sota el títol Exili en cos i ànima, una proposta de qualitat i transversalitat artística dintre del panorama de festivals internacionals de música. Els directors artístics Laura Ruiz Ferreres, (catedràtica de l’Escola Superior de Música de Frankfurt) i Pau Rodríguez Ruiz, (professor de la Barenboim-Said Foundation, Ramallah) es proposen «deixar petjada al territori partint d’un festival humanista amb voluntat integradora de totes les arts amb l’eix central de la música de cambra». Per primera vegada, un dels concerts (els tres es faran al Museu Terres de l’Ebre) serà retransmès en directe per la UER, Unió Europea de Radiodifusió de la mà de Catalunya Música.
El DeltaChamber Music Festival es va crear l’any 2016 aconseguint superar amb escreix totes les expectatives de convocatòria i seguiment, causant en la població i el territori un gran impacte mediàtic i social. De manera totalment altruista i amb l’organització econòmica i logística de l’Ajuntament d’Amposta, els artistes ofereixen el seu treball per tal de compartir, créixer, motivar i emocionar al públic. A nivell artístic, el festival compta amb «una selecció d’excel·lents músics europeus que formen part de les millors orquestres del món o són catedràtics en les més respectades universitats.»
Aquest any els músics seran: Violí: Sebastian Böhren (Stradivari Quartet), Viola: Lander Echevarría (London Symphony Orchestra), Violoncel: Jan Ickert (Professor a l’Escola Superior Frankfurt), Contrabaix: Frano Kakarigi (Contrabaix solista a l’Orquestra de Granada), Piano: Yukako Morikawa (Professora a l’Escola Superior Hanns Eisler, Berlín), Oboè: Juan Pechuan (Oboè solista a la Deutsche Oper Berlin), Clarinet: Laura Ruiz Ferreres (Catedràtica a l’Escola Superior Frankfurt, exclarinet solista a la Komische Oper Berlin), Clarinet: Pau Rodríguez Ruiz (Professor a la Fundació Barenboim-Said, Ramallah), Fagot: Matthis Stier (Fagot solista a la WDR Orquestra, Colònia) i Trompa: Carles Chordà (Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Barcelona)
També comptarem amb els membres del Confluentes Ensemble – Grup Resident d’aquest any: Flauta: Patricia Ruiz Asperilla, Oboè: Lourdes Higes Márquez, Clarinet: Miguel Dopazo Recamán, Fagot: Jacopo Cristiani i Trompa: Héctor Salgueiro García.
Així mateix, els Young Talents són la cantera del nostre territori, músics que comencen el seu vol artístic i amplien la seva formació dintre del festival. Aquest any ens acompanyaran els ebrencs Paula Aguiló, violí i Marc Garcia, trompa.
DCMF Arts, la vessant més transversal del festival
El DeltaChamber Music Festival Arts segueix apostant per l’ésser humà íntegre, on la voluntat de nodrir a l’individu des de totes les arts: escultòriques, creatives, culinàries, filosòfiques, visuals i pedagògiques amb un nexe musical, unides per enriquir encara més l’oferta del festival. Aquest any el contingut està dedicat a l’Exili en cos i ànima. El sentiment de pertànyer i de sentir-se part d’una comunitat identificada amb les arrels pròpies i distintives ens fa ser individus genuïns, únics i autèntics. Raons molt diverses, des de la persecució física, la manca de llibertat d’expressió, la por per la pròpia vida, la subsistència pura i dura ens poden empènyer a començar una marxa forçada, traspassant fronteres, creuant oceans, recorrent milers de kilòmetres… com ens sentim? Com es presenta l’art des de l’exili? Quin paper juga la cultura? Quins codis, quins missatges s’amaguen darrera de tota creació artística feta des de l’exili? Com acaba tot plegat?
Totes aquestes propostes fan que el públic assistent al DeltaChamber Music Festival sigui curiós, obert, fidel i gaudeixi amb propostes noves i arriscades.
Reflexió, contemplació, inspiració, alliberament, patiment, il·lusió. Tota una barreja que ofereix aquesta tercera edició del DeltaChamber Music Festival – Exili en cos i ànima.
Programació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí