La Diputació de Castelló convoca el XLIII Certamen Provincial de Bandes de Música

0
664

Després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia

El concurs se celebrarà els dies 15 i 16 d’octubre a la Vall d’Uixó i podran participar un total de 14 agrupacions musicals

La Diputació de Castelló ha convocat el XLIII Certamen Provincial de Bandes de Música després de dos anys en què el certamen no ha pogut celebrar-se per les restriccions de la pandèmia. El president de la institució provincial, José Martí, ha celebrat aquesta notícia «que retornarà a la província i al sector de les bandes la il·lusió per un dels esdeveniments de música de banda més importants de les nostres comarques».

El concurs se celebrarà els dies 15 i 16 d’octubre a la Vall d’Uixó i podran participar un total de 14 agrupacions musicals: 2 en primera secció, 5 en segona secció, 5 en tercera secció i 2 en quarta secció. Totes les bandes participants obtenen una quantitat en concepte de participació d’entre 4.500 i 2.500, depenent de la secció en la qual participen.

A més, en cada secció es concediran els següents premis: un primer premi a totes les bandes que obtinguin de 320 a 400 punts; el segon premi a totes les bandes que obtinguin de 260 a 319 punts; i el tercer premi a totes les bandes que obtinguin de 200 a 259 punts.

Així mateix, s’atorgarà un esment d’honor a les bandes que aconsegueixin la major puntuació en cadascuna de les seccions del certamen amb un premi de 2.100 euros.

Martí ha destacat «el pes que té la música en tots els racons de la província» i «la importància de les bandes i els seus músics, que realitzen una labor social i musical impagable, acostant la cultura popular a tots els municipis, des dels més majors fins als més joves”.

Per la seua part, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha assenyalat que la nova diputació «es va fixar entre els seus objectius el foment de la música com un dels elements significatius de les nostres comarques, i així ho estem fent». «La pandèmia va suposar un dur cop per a les bandes i les associacions musicals, però des de la Diputació de Castelló no deixem de treballar perquè pogueren continuar tenint activitat. Ho vam fer amb la campanya de 81 concerts que vam llançar per territori provincial i ara ho tornem a fer amb la convocatòria del certamen», conclou Sanz.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí