La Banda Municipal homenatjarà a Bernardo Adam Ferrero amb un concert monogràfic sobre la seua obra

0
137

València, dimarts 23 d’abril de 2024

  • El concert tindrà lloc diumenge, 5 de maig, al Palau de la Música

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=961783be6c&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1797126483304084910&th=18f0ad03d5c975ae&view=att&disp=safe

La Banda Simfònica Municipal de València homenatjarà el compositor i director Bernardo Adam Ferrero amb un concert monogràfic sobre la seua obra. El concert tindrà lloc diumenge, 5 de maig, a les 11:30 hores, a la sala Iturbi del Palau de la Música. El concert estarà dirigit pel director convidat Pablo Marqués Mestre. 

En el concert s’interpretarà un programa de diverses peces del compositor d’Algemesí i d’altres autors que l’han homenatjat. La primera peça del concert serà el pasdoble Adam Ferrero, composat per Francesc Reinés. El concert seguirà amb l’obra Música per a banda del mateix Adam Ferrero, una peça en quatre moviments que va guanyar el premi “Maestro Villa” de Madrid l’any 1984. 

La segona part del concert s’encetarà amb el pasdoble Cent anys de música, un encàrrec de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL) per celebrar el centenari de la banda municipal. 

El concert seguirà amb les Danses Valencianes i, concretament, el Ball dels bastonets i la Jota valenciana, peces dedicades als balls de la festa d’Algemesí. Danses Valencianes és la primera obra publicada en la col·lecció “Retrobem la nostra música” de la Diputació de València, de la qual Adam Ferrero va ser impulsor. 

El concert acabarà amb Terra mítica, una peça d’encàrrec de l’any 2000 i que va escriure a petició del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València. Els quatre moviments són una demostració del domini del llenguatge musical i els recursos d’orquestració propis d’una banda simfònica. 

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, martes 23 de abril de 2024

La Banda Municipal homenajea a Bernardo Adam Ferrero con un concierto monográfico sobre su obra

  • El concierto se celebrará el domingo, 5 de mayo, en el Palau de la Música

La Banda Sinfónica Municipal de València homenajeará al compositor y director Bernardo Adam Ferrero con un concierto monográfico sobre su obra. El concierto tendrá lugar el domingo, 5 de mayo, a las 11:30 horas, en la sala Iturbi del Palau de la Música. El concierto estará dirigido por el director invitado Pablo Marqués Mestre. 

En el concierto se interpretará un programa de varias piezas del compositor de Algemesí y de otros autores que lo han homenajeado. La primera pieza del concierto será el pasodoble Adam Ferrero, compuesto por Francesc Reinés. El concierto seguirá con la obra Música para banda del propio Adam Ferrero, una pieza en cuatro movimientos que ganó el premio “Maestro Villa” de Madrid en 1984. 

La segunda parte del concierto comenzará con el pasodoble Cent anys de música, un encargo de la Coordinadora de Sociedades Musicales de la ciudad de València (COSOMUVAL) para celebrar el centenario de la banda municipal. 

El concierto seguirá con las Danses Valencianes y, concretamente, el Ball dels bastonets y la Jota valenciana, piezas dedicadas a los bailes de la fiesta de Algemesí. Danses Valencianes es la primera obra publicada en la colección “Retrobem la nostra música” de la Diputación de València, de la que Adam Ferrero fue impulsor. 

El concierto acabará con Terra mítica, una pieza de encargo del año 2000 y que escribió a petición del Certamen Internacional de Bandas Ciudad de València. Los cuatro movimientos son una demostración del dominio del lenguaje musical y los recursos de orquestación propios de una banda sinfónica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí