JOSÉ Mª FERRERO DE LA ASUNCIÓN, ha guanyat la plaça d’oboè titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya

0
1989

 JOSÉ Mª FERRERO DE LA ASUNCIÓN, ha guanyat la plaça d’oboè titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya. Des d’ací volem felicitar-lo a ell amb la més absoluta enhorabona per l’èxit històric que ha aconseguit, sent el primer ontinyentí que aconsegueix superar aquesta meta que el confirma com un dels músics valencians més importants en l’actual panorama musical del nostre país.
Des de sempre, el nét del Mestre Ferrero ha tingut un arrelament especial a la música, un vincle molt intens durant el qual, José María, ha anat evolucionant en el plànol personal a mesura que la seua carrera musical avançava.

En l’actualitat, ha estudiat màster d’interpretació musical en el “Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” en la ciutat alemanya de Mannheim amb el professor Emanuel Abbühl.
A més, ha sigut membre titular de la “Jove Orquestra Nacional d’Espanya”, “The World Orchestra” i col•labora assíduament amb la “Barbieri Symphony Orchestra” i la “Orquestra de Vents Filharmonia”. També, en l’àmbit de la música de cambra, forma part de el “Flügel Quartet” i és membre fundador de el “Quintet Piú Forte” i de el “Grup Instrumental Simphonies”.
Ha sigut membre titular de la “Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana”, “Orquestra Jove Iberoamericana”, “Jove Orquestra Sinfònica de Castelló”, “Orquestra Filharmònica de la Universitat de València”, “Jove Orquestra i Cor de Centreamèrica” i “Meditherranean Jenuesse Orchester”. A més, ha col•laborat amb la “Banda Municipal de Barcelona”, “Orquestra Filharmònica del Marroc”, “Winds Ensemble Instrumental”, “Master Symphony Orchestra”, “Orquestra de la Generalitat Valenciana”, “Flor del taronger Ensemble”, “València Sinfonietta”… Tot açò, li ha servit per a treballar amb directors de la talla de Gustavo Dudamel, Gianandrea Noseda, Bruno Aprea, Manuel Galduf, José Rafael Pascual-Vilaplana i Hilari Garcia, entre uns altres, en més de deu països diferents.
Ha interpretat com a oboè solista el “Concert per a 7 instruments solistes” de Frank Martin amb la “Orquestra Municipal de València”, “El Bosc Màgic” de Ferrer Ferran amb la “Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent”, “Concert en Do menor” de B. Marcello amb la “Orquestra Ruperto Chapí” de Villena i el “Doble concert per a oboè i violí” de J.S. Bach amb la “Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música de València”.
Ha aconseguit com a solista el primer premi en el “Concurs de Joves Intèrprets Ruperto Chapí” i el segon premi en el “VII Concurs de Música” d’Alcoi. En el camp de la música de cambra, aconsegueix amb el “Flügel Quartet” el primer premi en el “II Concurs de Música de cambra” atorgat per la “Acadèmia de la Música Valenciana”, així com en el “IX Concurs de Música de cambra” ciutat de Cox. Amb el “Quintet Piú Forte” aconsegueix el segon premi en el “I Concurs de Música de cambra” de la “Acadèmia de la Música Valenciana”.
Tota aquesta trajectòria musical té els seus inicis en l’escola de música “José María Ferrero Pastor” de la seua banda, la “Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent”. Va continuar els seus estudis en el “Conservatori Professional de Música d’Ontinyent” i posteriorment en el “Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València” amb Jesús Fuster, obtenint el “Premi Extraordinari de Final de Carrera” en l’especialitat d’oboè.
Ha realitzat cursos de perfeccionament amb Albrecht Mayer, J. Chr Gayot, Mourice Bourge, Lucas Macías, Fermín Clemente, Vicente LLimerá, entre uns altres.
En definitiva, una vida enriquida per la música en la qual l’experiència no l’ha donat el tocar, sinó gaudir cada instant de la millor virtut d’aquest art únic: l’espontaneïtat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí