ESTAMPES QUATRETONDENQUES D'EMILIO OLTRA BENAVENT

0
3505

ESTAMPES QUATRETONDENQUES
El present poema simfònic, és un recull de les melodies més populars que s´utilitzen al poble de Quatretonda per a les diferents manifestacions culturals i lúdiques que es celebren al poble.
En l´obra, trobarem entrellaçats peces com el popular cant “Baix del Pont de Cullera”, que durant les festes de bous del nostre poble anem cantant pels carrers.
Despés no podien faltar arranjaments de les peces interpretades a nivell litúrgic com són les Llagues al Crist de la Fe , els Motets a la Dolorosa o els goigs als carrers que amb diferent lletra però amb la mateixa melodia, la gent els iterpretava a la porta de casa de cada carrer.
Seguim amb la dansà de Quatretonda. Pot ser la melodía més popular i representativa del nostre poble i a continuació amb la “Despertà”, una peça musical amb lletra que sinterpreta en les tradicionals “despertades” en les festes de Setembre.
I per acabar, faig una xicoteta CODA amb el tema dels goigs del Crist de la Fe, el nostre patró, amb una cadencia final, extreta de l´himne que en 2003 vaig composar per al poble.
Esta clar que falten moltes melodies que també formen part del nostre patrimoni però les dimensions del treball no permitien més extensió.
El principal objectectiu d´aquesta composició és conservar per sempre les melodíes més representatives del nostre poble, i he utilitzat com no podía ser d´altra manera la banda de música, un element molt característic que tenim tant nostre poble com per tot arreu del territori valencià.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí