Ensems

0
447

El Festival Ensems ha estat, durant els seus 44 anys d’història, un espai d’exhibició, reflexió, interpretació i creació de les tendències musicals i sonores més actuals tant en contextos acadèmics com artístics. Ensems és el festival degà de la música de creació recent a l’Estat i s’ha convertit en un dels festivals de referència en el nou panorama musical i de creació sonora a nivell internacional.

La difusió de la interpretació i la creació musical valencianes ha estat i és una de les missions fonamentals del Festival Ensems. L’impuls donat al treball dut a terme per intèrprets locals és un èxit per a Ensems com a catalitzador dels processos interpretatius i creatius dels grups compromesos amb les sonoritats dels segles XX i XXI. Ensems també representa un important eix de suport per al teixit de la creació musical valenciana i estatal, suposant un fort generador d’encàrrecs per a agrupacions simfòniques, grups de cambra i professionals provinents de l’art sonor. Creadors que han assolit una trajectòria notable i que tenen una forta presència en les programacions regulars de tot l’Estat.

Finalment, cal destacar la tasca pedagògica d’Ensems. Des de fa 44 anys, centra els seus esforços en apropar al públic, a tot tipus de públic, les creacions musicals més recents, des del públic més jove fins al públic adult passant pels estudiants, els aficionats i el públic especialitzat. Bona prova d’aquest esforç són la posada en marxa del Taller Ensems de Creació Sonora (V edició), la celebració dels Encontres de Composició (34 edició) i la inclusió del projecte X-Ensems, que tracta d’apropar les noves sonoritats a centres educatius artístics on habitualment no hi tenen cabuda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí