El Palau de la Música impulsa “Músiques Religioses del Món” amb sis concerts de gran atractiu multicultural

0
170

  • Quatre dels concerts seran a la sala Rodrigo i dos, a l’Almodí

La nova edició de “Músiques Religioses del Món” reunix sis concerts temàtics de gran atractiu multicultural, quatre d’ells a la Sala Rodrigo i dos a l’Almodí, que començaran tots ells a les 19.30 hores. D’esta manera, el Palau de la Música impulsa este atractiu cicle, que s’estrenarà el pròxim 21 de març amb el programa Ritual, interpretat per Capella de Ministrers. Les entrades dels concerts, a un preu de 10 euros, ja es poden adquirir en la pàgina web o de manera presencial en les taquilles del Palau.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat que “una de les nostres línies de treball és impulsar totes aquelles etapes musicals que no són tan conegudes com les del gran repertori, però que són de molta qualitat i gran bellesa com este cicle de músiques religioses del món, que inclou formacions espanyoles, franceses, marroquines o turques”. En este sentit, Llimerá ha explicat que “enguany l’hem potenciat amb dos espais, l’Almodí, una de les joies gòtiques valencianes, i sobretot amb la nostra Sala Rodrigo, d’una acústica excepcional”.

Llimerá ha afegit que “no és casualitat que comence el 21 de març, Dia Europeu de la Música Antiga” i, per això, “podrem assistir a un concert de Capella de Ministrers, dirigit per Carles Magraner i amb la veu de Françoise Atlan, que ens presentarà un repertori de cants sefardites i andalusins, ideal perquè puguem descobrir un desconegut però ric llegat musical de la nostra història”.

En el cicle “Músiques Religioses del Món”, dissenyat per la Fundació Cultural CdM, s’abordaran altres propostes com a temes mossàrabs de l’església visigoda espanyola; música sufita i danses dervixes; litúrgia corsa; cants sagrats amb polifonies a capella; el Misteri d’Elx; i cançons i músiques tradicionals d’Anatolia Oriental (Turquia). Participaran també Schola Antiqua amb el programa Cant mossàrab, amb Juan Carlos Asensio al capdavant (dimarts 26); Al-Maqam amb Yinnan Al-Àndalus, sota la direcció d’Aziz Samsaoui (dimarts 2 d’abril); A Filetta (dissabte 6 d’abril) amb Corsic’ Amen. Llum i foscor als jardins de la litúrgia corsa; la Capella i Escolania del Misteri d’Elx amb La Festa o Misteri d’Elx (diumenge 7 d’abril); i Ali Dogan Gönültas amb Kigi (dijous 11 de abril).

Per la seua banda, Carles Magraner, director de la Fundació CdM, ha indicat que “agraïm al Palau de la Música i a Vicente Llimerá la confiança, el compromís i la col·laboració amb este projecte que facilita i impulsa l’entesa entre diferents pobles i cultures”. Magraner subratlla que “els programes i repertoris que albergarà Músiques Religioses del Món aportaran diversitat i enriquiran l’excel·lent oferta musical que brinda el Palau i l’Almodí”, i assenyala que “convidem el públic a gaudir d’estos concerts”.

Les sis propostes de “Músiques Religioses del Món” transcendeixen les religions, les creences personals i les idees. Escoltar en estos concerts una complexa polifonia sacra o el llenguatge antic de la litúrgia o la tradició és un paisatge sonor que posarà el públic en contacte amb una espiritualitat ancestral i profunda, allunyada de la realitat quotidiana, de la mà de la música, la dansa o la poesia.

La Fundació Cultural CdM, Centre Internacional per a la Música, la Tradició i el Patrimoni de la Corona d’Aragó, l’entitat dissenyadora d’este projecte, té com a objectiu posar en valor una herència musical de notable importància per a la història musical d’Occident, des de València, una ciutat amb constant rellevància històrica i patrimonial, de la qual ha fet gala al llarg de la seua història. La seua tasca se centra a protegir, difondre, recuperar i potenciar el patrimoni musical i cultural generat al voltant del conjunt de territoris que la integraven i la seua internacionalització. Igualment, estableix per a la consecució dels seus objectius i finalitats un marc d’actuació que també se centra en l’eix Flandes (Països Baixos), Itàlia, el Mediterrani, Navarra, Castella i el sud de França.

El Palau de la Música impulsa “Músicas Religiosas del Mundo” con seis conciertos de gran atractivo multicultural

  • Cuatro de los conciertos serán en la sala Rodrigo y dos, en l’Almodí

La nueva edición de “Músicas Religiosas del Mundo” reúne seis conciertos temáticos de gran atractivo multicultural, cuatro de ellos en la Sala Rodrigo y dos en l’Almodí, que empezarán a las 19.30 horas. De este modo, el Palau de la Música impulsa este atractivo ciclo, que se estrenará el próximo 21 de marzo con el programa Ritual, interpretado por Capella de Ministrers. Las entradas de los conciertos, a un precio de 10 euros, ya se pueden adquirir en la página web o de manera presencial en las taquillas del Palau.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacado que “una de nuestras líneas de trabajo es impulsar todas aquellas etapas musicales que no son tan conocidas como las del gran repertorio, pero que son de mucha calidad y gran belleza como este ciclo de músicas religiosas del mundo, que incluye formaciones españolas, francesas, marroquíes o turcas”. En este sentido, Llimerá ha explicado que “este año lo hemos potenciado con dos espacios, l’Almodí, una de las joyas góticas valencianas, y sobre todo con nuestra Sala Rodrigo, de una acústica excepcional”.

Llimerá ha añadido que “no es casualidad que empiece el 21 de marzo, Día Europeo de la Música Antigua” y, por eso, “podremos asistir a un concierto de Capella de Ministrers, dirigido por Carles Magraner y con la voz de Françoise Atlan, que nos presentará un repertorio de cantos sefardíes y andalusíes, ideal para que podamos descubrir un desconocido pero rico legado musical de nuestra historia”.

En el ciclo “Músicas Religiosas del Mundo”, diseñado por la Fundación Cultural CdM, se abordarán otras propuestas como temas mozárabes de la iglesia visigoda española; música sufita y danzas derviches; liturgia corsa; cantos sagrados con polifonías a capella; el Misteri d’Elx; y canciones y músicas tradicionales de Anatolia Oriental (Turquía). Participarán también Schola Antiqua con el programa Canto mozárabe, con Juan Carlos Asensio al frente (martes 26); Al-Maqam con Yinnan Al-Àndalus, bajo la dirección de Aziz Samsaoui (martes 2 de abril); A Filetta (sábado 6 de abril) con Corsic’ Amen. Luz y oscuridad en los jardines de la liturgia corsa; la Capilla y Escolanía del Misteri d’Elx con La Festa o Misteri d’Elx (domingo 7 de abril); y Ali Dogan Gönültas con Kigi (jueves 11 de abril).

Por su parte, Carles Magraner, director de la Fundación CdM, ha indicado que “agradecemos al Palau de la Música y a Vicente Llimerá la confianza, el compromiso y la colaboración con este proyecto que facilita e impulsa el entendimiento entre diferentes pueblos y culturas”. Magraner subraya que “los programas y repertorios que albergará Músicas Religiosas del Mundo aportarán diversidad y enriquecerán la excelente oferta musical que brinda el Palau y l’Almodí”, y señala que “invitamos al público a disfrutar de estos conciertos”.

Las seis propuestas de “Músicas Religiosas del Mundo” transcienden las religiones, las creencias personales y las ideas. Escuchar en estos conciertos una compleja polifonía sacra o el lenguaje antiguo de la liturgia o la tradición es un paisaje sonoro que pondrá al público en contacto con una espiritualidad ancestral y profunda, alejada de la realidad cotidiana, de la mano de la música, la danza o la poesía.

La Fundación Cultural CdM, Centro Internacional para la Música, la Tradición y el Patrimonio de la Corona de Aragón, la entidad diseñadora de este proyecto, tiene como objetivo poner en valor una herencia musical de notable importancia para la historia musical de Occidente, desde València, una ciudad con constante relevancia histórica y patrimonial, de la que ha alardeado a lo largo de su historia. Su tarea se centra en proteger, difundir, recuperar y potenciar el patrimonio musical y cultural generado alrededor del conjunto de territorios que la integraban y su internacionalización. Igualmente, establece para la consecución de sus objetivos y finalidades un marco de actuación que también se centra en el eje Flandes (Países Bajos), Italia, el Mediterráneo, Navarra, Castilla y el sur de Francia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí