El jurat del certamen de bandes estarà format pels compositors Ferrer Ferran, Hugo Chinesta, María José Belenguer i David Penadés i la directora d’orquestra Imma Mateu

0
419

El XLIII Certamen Provincial de Bandes de Música es celebra demà i el diumenge en l’auditori de la Vall d’Uixó i es podrà seguir a través de les xarxes socials de la Diputació de Castelló

El compte enrere ha començat per a les bandes de música participants en el XLIII Certamen Provincial de Bandes de Música que arranca demà a les 17.00 hores en l’auditori de la Vall d’Uixó i que comptarà amb un jurat d’excepció. A més a més, cal destacar que el certamen es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials de la Diputació de Castelló.

Tal com ho arreplega el decret fet públic per l’àrea de Cultura, el jurat estarà format, com a vocals, pel compositor i director Ferrer Ferran, el compositor i director musical José Hugo Martínez Chinesta, la compositora i arreglista María José Belenguer Dolz, el compositor i director d’orquestra David Penadés Fasanar i la directora d’orquestra Immaculada Mateu Fortuño. La presidència del jurat recau en la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz.

El XLIII Certamen Provincial de Bandes de Música arranca demà a les 17.00 hores en l’auditori de la Vall d’Uixó (Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja) amb les actuacions de les bandes corresponents a la quarta i tercera secció. Les bandes que participen en la quarta secció són la Unió Musical José de Calasanz de Castelló i la Unió Musical Artanense d’Artana, mentre la banda de música Font d’En Segures de Benassal ho farà en la tercera secció.

El certamen continuarà el diumenge a les 10.30 hores amb la Unió Musical Vallduxense de la Vall d’Uixó (segona secció) i l’Ateneu Musical Schola Cantorum, també de la Vall d’Uixó, en la primera secció.

Més dades

La Diputació de Castelló recupera el Certamen Provincial de Bandes de Música després de dos anys en què no s’ha pogut celebrar per les restriccions de la pandèmia i ho fa amb un jurat d’alt nivell musical.

José Hugo Martínez Chinesta, naixcut a Aldaia (València) és professor superior de Música, llicenciat en Composició pel Conservatori Superior Salvador Seguí de Castelló i, paral·lelament, ha realitzat estudis d’armònia i composició. Com a compositor ha sigut finalista en diversos concursos i, actualment, és director titular de La Lira d’Alfarp, amb la qual va aconseguir el primer premi del certamen provincial de València en 2017 i 2021.

Ferrer Ferran va nàixer a València i és professor en el conservatori de música de València i director artístic de la banda simfònica de Ciudad Real. Ferran ha rebut una multitud de premis i reconeixements en tot el món en el camp de la composició i la direcció.

María José Belenguer Dolz és nascuda a Onda (Castelló) i ha realitzat els seus estudis superiors en les especialitats de flauta travessera i composició, a més de realitzar un màster en musicoteràpia i un altre en composició per a mitjans audiovisuals. Part de la seua creació se centra en els mitjans audiovisuals i compon per a tota mena de formats: teatre, curtmetratges, videojocs, documentals, etc.

David Penadés Fasanar és natural de Canals (València), ha cursat Estudis Superiors en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i té un Màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València. És Premi d’Honor Extraordinari Fi de Grau Superior, Premi Euterpe de la Música atorgat per la Federació de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana i Batuta d’Or concedida per la Diputació de València.

Finalment, Immaculada Mateu Fortuño, nascuda a Benigànim (València), té el títol de Diplomatura en Direcció d’Orquestra, atorgat per l’Associated board of The Royal School of Music de Londres i Màster de Direcció d’orquestra per la Universitat de La Rioja UNIR. La seva àmplia formació acadèmia inclou també ser titulada superior en flauta travessera i títol elemental de cant pel Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València. Actualment és professora de cor i banda al Conservatori Professional Josep Climent d’Oliva, professora de cor i banda infantil a la Societat Santa Cecília de Guadassuar (València) i col·laboradora a À Punt Ràdio.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí