El Festival de Jazz para atenció enguany als ritmes cubans i flamencs

0
101

  • Del 20 de juny al 28 de juliol, al Palau de la Música i als barris de València

El president del Palau de la Música, José Luis Moreno; el director del Palau, Vicente Llimerá; la subdirectora de Música, Nieves Pascual; i el coordinador del Festival, Enrique Monfort, han presentat el XXVII Festival de Jazz de València i el cicle “Jazz als barris”, que torna al Palau de la Música i que reuneix grans artistes del panorama espanyol i internacional amb especial incidència en el millor jazz valencià. Prèviament ha hagut una actuació prèvia del pianista Eduard Marquina, que participarà amb el seu grup en el cicle “Jazz als barris” el 27 de juny.

El Festival de Jazz tindrà lloc des del pròxim 20 de juny al 28 de juliol als Jardins del Palau, a la Sala Rodrigo i a la Sala Iturbi, així com a diversos barris de la ciutat. Els preus dels concerts van dels 5 euros fins als 20 euros. A més, n’hi ha huit concerts gratuïts. Dos d’ells tindran lloc als Jardins del Palau, un serà a la Sala Iturbi, un altre tindrà lloc a la Sala Rodrigo i quatre estan inclosos en el cicle “Jazz als barris”. 

El XXVII Festival de Jazz de València s’ha dissenyat com un pont atlàntic que connecta el jazz espanyol amb el jazz americà amb especial incidència en la música cubana i flamenca. Desfilaran pels escenaris del festival artistes guardonats amb 41 premis Grammy i 76 nominacions. 

La Sala Iturbi  acollirà cites nacionals i internacionals com els ritmes cubans protagonitzats per Gonzalo Rubalcaba Trio d’Ete, format pel pianista Rubalcaba, Eric Harland i Matt Brewer (9 juliol); el saxofonista Paquito D’Rivera amb l’Orquestra de València en un concert de fusió amb el flamenc de Juan Manuel Cañizares i l’especialista d’harmònica Antonio Serrano (11 juliol), i el pianista Chucho Valdés amb l’espectacle Irakere 50 aniversari. També actuaran la trompetista Andrea Motis acompanyada per Camerata Papageno amb la presentació de Febrero (10 juliol), la percussionista i cantant Terri Lyne Carrington (13 juliol), i un homenatge en clau de jazz a Nino Bravo per part de l’Orquestra i Cor de RTVE amb Serafín Zubiri i David Pastor Band (12 juliol). I per a obrir les actuacions a la Sala Iturbi, el concert  protagonitzat per Methenology Band, una agrupació amb influències de Pat Metheny (28 juny). 

El jazz valencià encetarà el Festival amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Cristóbal Soler i l’espectacle Kiko Berenguer Freedom Experience (20 juny). El segon concert a l’aire lliure correspondrà al grup Perico Sambeat Flamenco Big Band, liderat pel saxofonista valencià en un programa de fusió (26 juny). 

La Sala Rodrigo serà escenari del “Cicle Big Bands Valencianes”, amb tres concerts. El primer d’ells serà el de Ki Big Band amb el multiinstrumentiste austalià James Morrison i dirigits per Ramón Cardo (4 juliol), Lírica Big Band feat Eva Romero, dirigides per Kako Rubio (6 juliol) i l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, dirigida per Jesús Santandreu i l’espectacle Black, brown & beige (7 de juliol).

A més, torna el Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música, organitzat per Sedajazz, que arriba a la XXIV edició i que se celebrarà del 25 al 28 de juny. Està dirigit a estudiants i músics professionals de jazz que podran assistir a classes magistrals de diferents matèries, jam sessions i d’altres activitats complementàries. Les activitats tindran lloc al Conservatori Municipal José Iturbi de València.

El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha afirmat que “cal destacar la gran tradició que té València amb el jazz, i el nostre festival, que torna a celebrar-se ací al Palau, és tot un esdeveniment musical sinònim de qualitat i de prestigi”. El regidor ha incidit en el cicle “Jazz als barris” explicant que “les ubicacions d’enguany no són fortuïtes, ja que el festival anirà a Campanar com a homenatge a les víctimes del tràgic incendi, al Parc Central per les nombroses instal·lacions culturals que s’han creat i a Benicalap per la denominació de barri de la música”. 

El president del Palau de la Música, Vicente Llimerá, ha destacat que “és el únic festival que uneix a tres grans formacions com són l’Orquestra de Radiotelevisió amb el seu cor, la Camerata Papageno i l’Orquestra de València, a més de la presència de la Banda Simfònica Municipal”. També ha destacat el vessant formatiu, ja que “seguim celebrant amb força el Seminari Internacional de Jazz i tenim convenis amb el Conservatori Superior de Música de València i amb el Conservatori Municipal José Iturbi”. 

Igualment, ha ressaltat la novetat del cicle “Big Bands Valencianes”, ja que “l’aposta pels artistes valencians ha de tindre continuïtat i en les Big Bands tenim un gran planter”. Per últim ha destacat que el disseny d’enguany respon “a la imatge de la façana del  Palau, que gràcies al patrocini d’Iberdrola tindrà de manera permanent un enllumenat que serà una meravella, i que a més les columnes recorden a les tecles d’un piano, l’instrument que predomina en esta edició”.

Jazz als barris

No faltaran tampoc els concerts debades i a l’aire lliure del cicle “Jazz als barris”, que enguany es desenvoluparan des del 20 al 28 de juliol, i que començaran tots a les 21.00 hores. La contrabaixista Martina Sabariego enceta el cicle a la plaça de Campanar (20 juliol); el trombonista Paco Soler, a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret (21 juliol); el pianista Eduard Marquina, al Parc Central (27 juliol); i la veu de Julia Sapiña, al Parc de Benicalap (28 juliol).

El Festival de Jazz presta atención este año a los ritmos cubanos y flamencos

  • Del 20 de junio al 28 de julio, en el Palau de la Música y en los barrios de València

El presidente del Palau de la Música, José Luis Moreno; el director del Palau, Vicente Llimerá; la subdirectora de Música, Nieves Pascual; y el coordinador del Festival, Enrique Monfort, han presentado el XXVII Festival de Jazz de València y el ciclo “Jazz als barris”, que vuelve al Palau de la Música y que reúne a grandes artistas del panorama español e internacional con especial incidencia en el mejor jazz valenciano. Previamente ha habido una actuación previa del pianista Eduard Marquina, que participará con su grupo en el ciclo “Jazz a los barrios” el 27 de junio.

El Festival de Jazz tendrá lugar desde el próximo 20 de junio al 28 de julio en los Jardines del Palau, en la Sala Rodrigo y en la Sala Iturbi, así como en varios barrios de la ciudad. Los precios de los conciertos van de los 5 euros hasta los 20 euros. Además, hay ocho conciertos gratuitos. Dos de ellos tendrán lugar a los Jardines del Palau, uno estará en la Sala Iturbi, otro tendrá lugar en la Sala Rodrigo y cuatro están incluidos en el ciclo “Jazz als barris”. 

El XXVII Festival de Jazz de València se ha diseñado como un puente atlántico que conecta el jazz español con el jazz americano con especial incidencia en la música cubana y flamenca. Desfilarán por los escenarios del festival artistas galardonados con 41 premios Grammy y 76 nominaciones. 

La Sala Iturbi acogerá citas nacionales e internacionales como los ritmos cubanos protagonizados por Gonzalo Rubalcaba Trio d’Ete, formado por el pianista Rubalcaba, Eric Harland y Matt Brewer (9 julio); el saxofonista Paquito D’Rivera con la Orquesta de València en un concierto de fusión con el flamenco de Juan Manuel Cañizares y el especialista de armónica Antonio Serrano (11 julio), y el pianista Chucho Valdés con el espectáculo Irakere 50 aniversari. También actuarán la trompetista Andrea Motis acompañada por Camerata Papageno con la presentación de Febrero (10 julio), la percusionista y cantante Terri Lyne Carrington (13 julio), y un homenaje en clave de jazz a Nino Bravo por parte de la Orquesta y Coro de RTVE con Serafín Zubiri y David Pastor Band (12 julio). Y para abrir las actuaciones en la Sala Iturbi, el concierto protagonizado por Methenology Band, una agrupación con influencias de Pat Metheny (28 junio). 

El jazz valenciano iniciará el Festival con la Banda Sinfónica Municipal de València, dirigida por Cristóbal Soler y el espectáculo Kiko Berenguer Freedom Experience (20 junio). El segundo concierto al aire libre corresponderá al grupo Perico Sambeat Flamenco Big Band, liderado por el saxofonista valenciano en un programa de fusión (26 junio). 

La Sala Rodrigo será escenario del “Ciclo Big Bands Valencianas”, con tres conciertos. El primero de ellos será el de Ki Big Band con el multiinstrumentista austaliano James Morrison y dirigidos por Ramón Cardo (4 julio), Lírica Big Band feat Eva Romero, dirigidas por Kako Rubio (6 julio) y la Orquesta de Jazz del Conservatorio Superior de Música de València, dirigida por Jesús Santandreu y el espectáculo Black, brown & beige (7 de julio).

Además, vuelve el Seminario Internacional de Jazz del Palau de la Música, organizado por Sedajazz, que llega a la XXIV edición y que se celebrará del 25 al 28 de junio. Está dirigido a estudiantes y músicos profesionales de jazz que podrán asistir a clases magistrales de diferentes materias, jam sessions y otras actividades complementarias. Las actividades tendrán lugar en el Conservatorio Municipal José Iturbi de València.

El concejal de Acción Cultural, Patrimonio y Recursos Culturales, José Luis Moreno, ha afirmado que “hay que destacar la gran tradición que tiene València con el jazz, y nuestro festival, que vuelve a celebrarse aquí en el Palau, es todo un acontecimiento musical sinónimo de calidad y de prestigio”. El concejal ha incidido en el ciclo “Jazz en los barrios” explicando que “las ubicaciones de este año no son fortuitas, puesto que el festival irá a Campanar como homenaje a las víctimas del trágico incendio, al Parc Central por las numerosas instalaciones culturales que se han creado y a Benicalap por la denominación de barrio de la música”. 

El presidente del Palau de la Música, Vicente Llimerá, ha destacado que “es el único festival que une a tres grandes formaciones como son la Orquesta de Radiotelevisión con su coro, la Camerata Papageno y la Orquesta de València, además de la presencia de la Banda Sinfónica Municipal”. También ha destacado la vertiente formativa, puesto que “seguimos celebrando con fuerza el Seminario Internacional de Jazz y tenemos convenios con el Conservatorio Superior de Música de València y con el Conservatorio Municipal José Iturbi”. 

Igualmente, ha resaltado la novedad del ciclo “Big Bands Valencianas”, ya que “la apuesta por los artistas valencianos debe tener continuidad y en las Big Bands tenemos una gran cantera”. Por último ha destacado que el diseño de este año responde “a la imagen de la fachada del Palau, que gracias al patrocinio de Iberdrola tendrá de manera permanente un alumbrado que será una maravilla, y que además las columnas recuerdan a las teclas de un piano, el instrumento que predomina en esta edición”.

Jazz als barris

No faltarán tampoco los conciertos gratuitos y al aire libre del ciclo “Jazz als barris”, que este año se desarrollarán desde el 20 al 28 de julio, y que empezarán todos a las 21.00 horas. La contrabajista Martina Sabariego comienza el ciclo en la plaza de Campanar (20 julio); el trombonista Paco Soler, en la plaza del Santísimo Cristo de Natzaret (21 julio); el pianista Eduard Marquina, en el Parc Central (27 julio) y la voz de Julia Sapiña, en el Parc de Benicalap (28 julio).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí