El Festival de Jazz del Palau de la Música reunix en 15 concerts de caràcter internacional a 9 professionals valencians

0
269

València, dimecres 24 de maig de 2023

Dianne Reeves, Kurt Elling, Monty Alexander, Kenny Garret, Dave Holland i músics de la terra actuaran al Teatre Principal i als barris i Pobles de València

El Festival de Jazz del Palau de la Música reunix en 15 concerts de caràcter internacional a 9 professionals valencians

La 26 edició del Festival de Jazz de València reunirà a artistes internacionals i  valencians que actuaran entre el 4 i el 30 de juliol al Teatre Principal de València i a diversos barris i pobles de la ciutat. Tots els concerts d’interior començaran a les 20.00 hores i els preus oscil·aran entre els 5 i els 35. L’excepció és el concert del dia 8 de juliol, el de Dainius Pulauskas Group, que se celebrarà a les 12.00 hores. El disseny de la campanya d’imatge és de Boke Bazán.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, el director musical Daniel Abad i l’assessor artístic del Festival, Enrique Monfort, han presentat hui cartell d’este festival “amb un bon nombre de Grammys i nominacions”. Dels artistes internacionals han destacat la presència de “llegendes” del jazz com el baixista Dave Holland (4 juliol), que no visitava el festival des de 1999 i que enguany arriba amb el seu nou quartet. “És membre destacat” d’una generació que va contribuir al fet que el baix de jazz passara del swing i postbop a la modernitat”. També han ressaltat l’actuació del pianista Monty Alexander, que debuta al Festival (5 juliol), “abastant una àmplia gamma del jazz i de Jamaica: el cançoner americà i el blues, el gospel i el bebop, el calypso i el reggae”. 

El grup lituà Dainius Pulauskas Group (8 juliol) també debuta en el festival, igual que Kurt Elling (11 juliol); i tornen la vocalista Dianne Reeves (9 juliol), i el saxofonista Kenny Garrett (12 juliol).

El jazz valencià estarà present amb l’Orquestra de València juntament amb el pianista Albert Sanz, sota la direcció de Daniel Abad (7 juliol). Presenten la versió simfònica de “La espuma de mar”, “un projecte molt personal i intimista de Sanz”. Així mateix, el pianista Alex Conde participarà al Festival amb Los Indultados (6 juliol) per a oferir “un projecte de fusió de flamenc i jazz”. D’altra banda, el guitarrista valencià Ximo Tébar torna amb el cantant brasiler Gladston Galliza (8 juliol), “per a fusionar els ritmes i harmonies de Brasil i el Mediterrani”.

A més torna el Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música, organitzat per Sedajazz, que arriba a la seua XXIII edició i que es desenvoluparà del 27 al 30 de juny. Està dirigit a estudiants i músics i musiques professionals de Jazz que podran assistir a Màster Classes de diferents matèries, jam sessions i unes altres activitats complementàries. Enguany les activitats també es realitzaran a la seu del col·lectiu Sedajazz.

Jazz als Barris i Pobles de València

No faltaran tampoc els concerts gratuïts i a l’aire lliure del cicle “Jazz als barris i Pobles de València”, que enguany es desenvoluparan des del 15 al 30 de juliol, i que començaran tots a les 21.00 hores. Sedajazz Kids Band inicia el cicle a la plaça de la Reina (15 juliol); seguirà Arahi Martinez Latin Quintet al Parc Central (16 juliol); Joan Soler Quintet a la Casa Museu Blasco Ibáñez (22 juliol);  Valmuz en el poble El Palmar (23 juliol);  Le Dancing Pepa Swing Band al Parc Urbà de Malilla (29 de juliol) i Plena 79 Salsa Orchestra a la plaça de Patraix (30 juliol).

La presidenta Gloria Tello ha explicat que “es tracta d’una programació amb una gran varietat d’estils com el jazz clàssic, el contemporani, el de fusió i amb una poderosa presència vocal”. “Un festival amb figures internacionals de primeríssim nivell que reuneixen 11 Grammys i 44 nominacions, i grans professionals valencians, ja que de 15 concerts, 9 compten amb professionals de la nostra terra”. “Tornarem a estendre el festival pels barris i pobles de València, per tal de seguir acostant el jazz valencià a la ciutadania”, ha afegit.

Vicent Ros ha repassat el cartell i ha posat en valor el “caràcter formatiu i didàctic del festival, del Seminari Internacional de Jazz i del cicle Jazz als barris i pobles de València”. Per últim, Enrique Monfort ha destacat “la presència de l’Orquestra de València com a caràcter troncal del festival”.

Disposem de material gràfic

València, miércoles 24 de mayo de 2023

Dianne Reeves, Kurt Elling, Monty Alexander, Kenny Garret, Dave Holland y músicos de la tierra actuarán en el Teatro Principal y en los barrios y Pueblos de València

El Festival de Jazz del Palau de la Música reúne en 15 conciertos de carácter internacional a 9 profesionales valencianos

La 26 edición del Festival de Jazz de València reunirá a artistas internacionales y valencianos que actuarán entre el 4 y el 30 de julio en el Teatro Principal de València y en varios barrios y pueblos de la ciudad. Todos los conciertos de interior empezarán a las 20.00 horas y los precios oscilarán entre los 5 y 35 euros. La excepción es el concierto del día 8 de julio, el de Dainius Pulauskas Group que se celebrará a las 12.00 horas. El diseño de la campaña de imagen es de Boke Bazán.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director del Palacio, Vicent Ros, el director musical Daniel Abad y el asesor artístico del Festival, Enrique Monfort, han presentado hoy cartel de este festival “con un buen número de Grammys y nominaciones”. De los artistas internacionales han destacado la presencia de “leyendas” del jazz como el bajista Dave Holland (4 julio), que no visitaba el festival desde 1999 y que este año llega con su nuevo cuarteto. “Es miembro destacado de una generación que contribuyó al hecho de que el bajo de jazz pasara del swing y postbop a la modernidad”. También han resaltado la actuación del pianista Monty Alexander, que debuta en el Festival (5 julio), “alcanzando una amplia gama del jazz y de Jamaica: el cançoner americano y el blues, el gospel y lo bebop, el calypso y el reggae”. 

El grupo lituano Dainius Pulauskas Group (8 julio) también debuta en el festival, al igual que Kurt Elling (11 julio); y vuelven la vocalista Dianne Reeves (9 julio), y el saxofonista Kenny Garrett (12 julio). 

El jazz valenciano estará presente con la Orquesta de València junto con el pianista Albert Sanz, bajo la dirección de Daniel Abad (7 julio). Presentan la versión sinfónica de “La espuma de mar”, “un proyecto muy personal e intimista de Sanz”. Así mismo, el pianista Alex Conde participará en el Festival con Los Indultados (6 julio) para ofrecer “un proyecto de fusión de flamenco y jazz”. Por otro lado, el guitarrista valenciano Ximo Tébar vuelve con el cantante brasileño Gladston Galliza (8 julio), “para fusionar los ritmos y armonías de Brasil y el Mediterráneo”.

Además vuelve el Seminario Internacional de Jazz del Palau de la Música, organizado por Sedajazz, que llega a su XXIII edición y que se desarrollará del 27 al 30 de junio. Está dirigido a estudiantes y músicos y músicas profesionales de Jazz que podrán asistir a Máster Clases de diferentes materias, jam sesiones y otras actividades complementarias. Este año las actividades también se realizarán en la sede del colectivo Sedajazz.

Jazz en los Barrios y Pueblos de València

No faltarán tampoco los conciertos gratuitos y al aire libre del ciclo “Jazz en los barrios y Pobles de València”, que este año se desarrollarán desde el 15 al 30 de julio, y que empezarán todos a las 21.00 horas. Sedajazz Kids *Band inicia el ciclo en la plaza de la Reina (15 julio); seguirá Arahi Martinez Latin Quinteto en el Parc Central (16 julio); Joan Soler Quintet en la Casa Museo Blasco Ibáñez (22 julio); Valmuz en el pueblo El Palmar (23 julio); Le Dancing Pepa Swing Band en el Pac Urbà de Malilla (29 de julio) y Llena 79 Salsa Orchestra en la plaza de Patraix (30 julio).

La presidenta Gloria Tello ha explicado que “se trata de una programación con una gran variedad de estilos como el jazz clásico, el contemporáneo, el de fusión y con una poderosa presencia vocal”. “Un festival con figuras internacionales de primer nivel que reúnen 11 Grammys y 44 nominaciones, y grandes profesionales valencianos, puesto que de 15 conciertos, 9 cuentan con profesionales de nuestra tierra”. “Volveremos a extender el festival por los barrios y Pobles de València, para seguir acercando el jazz valenciano a la ciudadanía”, ha añadido.

Vicent Ros ha repasado el cartel y ha puesto en valor el “carácter formativo y didáctico del festival, del Seminario Internacional de Jazz y del ciclo Jazz a los barrios y Pobles de València”. Por último, Enrique Monfort ha destacado “la presencia de la Orquesta de València como carácter troncal del festival”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí