El compositor Francisco Coll crearà l’obra obligada del XXII Concurs internacional de piano Iturbi

0
570
  • La diputada del Premi Iturbi, Glòria Tello, enaltix la trajectòria de Coll, guardonat als ICMA Awards 2022 amb els premis Orquestra i el CD Música Contemporània
El certamen organitzat per la Diputació de València que se celebrarà l'any 2023

22/02/2022

El compositor valencià Francisco Coll ha sigut l’autor triat per a compondre l’obra obligada del XXII Concurs Internacional de Piano de València Iturbi, certamen organitzat per la Diputació de València que se celebrarà l’any 2023. El músic ha sigut triat per la comissió assessora formada per Ana Guijarro, Justo Romero, Carles Marín i de la qual també forma part Josu de Solaun, Emma Jiménez i Joaquín Achúcarro.

La diputada del Premi Iturbi, Glòria Tello, ha elogiat l’elecció del compositor valencià, “considerat un referent en l’àmbit internacional, amb una gran capacitat creativa inusitada que es plasma en una estructural i tècnica fascinants de gran qualitat”. Tello ha informat que el compositor haurà de crear una obra d’entre 7 i 10 minuts per a setembre d’enguany. Serà la peça que els i les concursants hauran d’interpretar de manera obligada.

Francisco Coll va estudiar al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, aconseguint el Premi d’Honor final de carrera. Des de 2008 estudia composició a la Guildhall School of Music and Drama (Londres), i és alumne de Thomas Adès.

Francisco Coll va ser compositor resident del Palau de la Música en les temporades 2018-19 i 2019-20, i entre les seues últimes distincions s’hi troben els més rellevants guardons de la música clàssica a nivell europeu, els ICMA Awards 2022, en els quals Coll ha aconseguit dos distincions: la de ‘Orchestra Award’, atorgada per la Filharmònica de Luxemburg, i la de CD Música Contemporània.

El creador Francisco Coll estrenarà el dia 25 de maig la composició Lilith al Palau de la Música, concert en el qual també s’interpretarà una altra obra de Coll, Túria, concert per a guitarra que interpetaràel concertista Jacob Kellermann.

El certamen organitzat per la Diputació de València que se celebrarà l'any 2023

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí