El compositor Antonio Moral guanya la 15a edició del Premi Internacional Joan Guinjoan

0
1870

L’estrena de l’obra i el lliurament del premi tindrà lloc el 18 de maig a la Sala d’Orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

El jurat de la quinzena edició del Premi Internacional Joan Guinjoan per a joves compositors que atorga l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, ha decidit lliurar el premi, per majoria, a l’obra Aljibe de Absoluta Complacencia, del compositor cordovès, Antonio Moral Jurado.

Premi Joan Guinjoan 2016

El jurat d’aquesta edició ha estat format per la compositora Charlotte Bray i els compositors Eduard Resina, Manuel Rodeiro, Fèlix Pastor, i presidit pel director de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Josep Borràs.

La cerimònia de lliurament del premi i el concert amb l’estrena de l’obra guanyadora tindrà lloc el 18 de maig a la Sala d’orquestra de l’ESMUC (19 hores). L’ensemble bcn216, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo serà el responsable d’interpretar la composició guanyadora i bn216, de Joan Guinjoan. També s’interpretaran obres d’estudiants de Composició de l’Escola: Angela Luque, Guillem Góngora, Jordi Orell, Josep Alarcorn, Aleix Vives i Marc Migó.

El Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors, que organitza l’ESMUC a través del departament deTeoria, Composició i Direcció, ha valorat en aquesta edició 145 obres participants, procedents de 37 països diferents com Alemanya, Cuba, Espanya, Mèxic, Síria, Xina i Canadà.

Coincidint amb els seus 15 anys, el guardó continua donant suport a la creació actual de les noves generacions i, a la vegada, vol col·laborar en l’establiment d’un marc per a la creació de noves obres en una diversitat de tendències, estils i formacions instrumentals.

Antonio del Moral

El compositor

Antonio Moral (Còrdova 1982) és músic format amb el Títol Superior de Música en l’especialitat de Direcció d’Orquestra (2014) i de Composició (2010) pel Conservatori Superior de Màlaga. Actualment és director de la Banda Simfònica de Música de Cambra, director assistent de la Banda Simfònica de Còrdova, director de la Jove Orquestra Subbética i de la Camerata Ipagro de Aguilar de la Frontera.

Moral també ha dirigit com a convidat, la Banda Simfònica de Sevilla, la Banda Simfònica de Còrdova, la Banda Municipal de Doña Mencía, la Banda Municipal de Fuengirola i l’Orquestra de Plectro Andaluza.

Amb tan sols 33 anys ha obtingut el Premi al millor alumne de la modalitat de “Direcció d’Orquestra” en el curs Nacional de Música de Guillena (2015); el Primer Premi en el II Concurs de Direcció Musical de l’Associació Musical Coriana” (2016).

L’autor sobre Aljibe de Absoluta Complacencia

Aljibe de Absoluta Complacencia és una obra per a conjunt instrumental de cambra, que s’engloba dins del cicle de peces que pretenen trobar punts d’unió entre els plantejaments constructius utilitzats en pintura i en els propis de la música com són: el moviment, la velocitat, l’energia i els elements que donen color i textura.

Utilitzant com a punt de partida de l’obra musical, la idealització i l’abstracció del procés creatiu de la pintura. A la partitura, es busca crear un marc d’acció, mitjançant la canalització de determinats impulsos sonors i gestuals a través d’uns espais harmònics i temporals acotats, que aporten l’obtenció d’unes implicacions tímbriques i de color de determinades en funció de l’alternança entre ells mateixos.”

Col·laboració de la Fundació Banc Sabadell

El 15è Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors compta per quart any consecutiu amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. El seu suport al llarg d’aquestes edicions ha servit per incrementar la difusió del premi, donar suport als joves talents i per mantenir la seva dotació econòmica. La missió de la Fundació Banc Sabadell és promoure activitats de divulgació, formació i investigació en els àmbits educatiu, científic i cultural per a tota la societat. Els seus projectes de mecenatge cultural tenen com a objectiu donar suport a les institucions culturals, (musicals, escèniques, visuals, teatrals, poètiques…) i potenciar el reconeixement de persones joves que destaquen en el camp de la innovació i la investigació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí