El 27 Festival de Música antiga i Barroca de Peñiscola amb 17 proposotes

0
758

La 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca portarà dèsset propostes per a tots els públics a Peníscola

  • La 27a edició del festival tindrà lloc del 27 de juliol al 7 d’agost al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola i les entrades ja estan a la venda
  • El cartell del festival inclou dèsset propostes, entre les quals hi ha onze grans concerts i un espectacle gratuït per a públic familiar amb funcions diàries durant tots els dies de festival

L’Institut Valencià de Cultura anuncia la programació i la venda d’entrades de la 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que tindrà lloc del 27 de juliol al 7 d’agost al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola.

Aquesta edició del festival, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, proposa onze grans concerts i un espectacle gratuït per a públic familiar que tindrà lloc diàriament durant totes les dates del festival.

A més, en l’edició d’enguany també es realitzarà una projecció de cinema que obrirà el festival, dos concerts de Barroc Fusió a la Mitjanit, d’accés lliure, i el tradicional espectacle piromusical, que torna després de les restriccions dels últims anys per la pandèmia.

Del 28 de juliol al 7 d’agost també es podrà visitar a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició ‘Instruments musicals del Rei Savi’, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.

La programació del festival

La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i torna a incorporar un espectacle familiar, que en aquesta ocasió és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble Alfonsí, ‘Instruments i sons per a trobar i dansar’, que tindrà lloc cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua.

La programació del festival començarà el dimecres 27 de juliol amb la projecció de cinema al Palau de Congressos. L’activitat ‘Peníscola de cinema… barroc’ acollirà la projecció de la pel·lícula ‘La favorita’ (2018), de Yorgos Lanthimos, amb entrada lliure.

El dijous 28 de juliol tindrà lloc el primer dels grans concerts d’aquesta edició, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i La Dispersione (València), amb la proposta ‘De Buxtehude a Bach i Händel, el camí dels genis’.

El 29 de juliol, divendres, els valencians Estil Concertant portaran fins al pati d’armes del castell l’espectacle ‘Més que una musa: Élisabeth Jacquet de La Guerre’. I a la nit tindrà lloc el primer concert de Barroc Fusió a la Mitjanit, a la plaça de Santa Maria i amb accés lliure.

El dissabte 30 de juliol, La Grande Chapelle (Madrid) portaran l’espectacle ‘Madrigales de Francisco Guerrero’.

Una de les propostes internacionals d’enguany, els finlandesos Helsinki Baroque Orchestra, arribaran a Peníscola el 31 de juliol amb l’espectacle ‘Bach, Kirchoff, Reincken’.

El dilluns 1 d’agost, els andalusos Aquel Trovar posaran en escena la proposta ‘Canciones de la vieja Europa: músicas del Renacimiento’.

El 2 d’agost, la formació de Castelló de la Plana Il Dolce Incontro actuaran al Palau de Congressos amb entrada lliure amb el programa ‘Seguidillas. Música escènica de José de Nebra’. I el mateix dia a la nit tindrà lloc el tradicional espectacle piromusical a càrrec de Pirotècnia Tomàs, de Benicarló, que enguany parteix d’‘El Messies’, de Georg Friedrich Händel.

El 3 d’agost, Martos & Márquez (Múrcia) portaran a Peníscola ‘El violín real. Las sonatas de José Herrando’, al violí i clavecí.

La segona proposta internacional vindrà el 4 d’agost de la mà del contratenor anglés Alex Potter, acompanyat per clavicèmbal i viola de gamba, amb l’espectacle ‘Orpheus Britannicus & friends’.

El divendres 5 d’agost serà el torn dels valencians Capella de Ministrers, amb ‘El collar de la paloma’. I el mateix dia, en acabar, tindrà lloc la segona proposta de Barroc Fusió a la Mitjanit, amb l’espectacle gratuït ‘Del Barroc al jazz’ a la plaça de Santa Maria.

El dissabte 6 d’agost actuarà la tercera formació internacional d’aquesta edició, els suecs Ensemble Villancico, amb ‘¡Fiesta barroca latina!’. I la 27a edició del festival conclourà el 7 d’agost amb el grup valencià Nostrum Mare Camerata, que posaran en escena ‘Agitato’, un programa amb obres de Bach, Händel i Vivaldi.

Cal destacar que el cartell de la 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha sigut realitzat per l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló de la Plana.

Les entrades dels onze grans concerts es poden adquirir de manera anticipada en . A partir del 25 de juliol, la venda d’entrades estarà disponible a la Casa de l’Aigua (plaça Santa Maria) de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i els dies de concert, al castell, de 21 a 22.30 h. Tots els concerts de pagament tenen un preu individual de 12 €, però es poden adquirir abonaments per als onze concerts a 100 € i per a cinc concerts a 50 €.

Les invitacions per als espectacles familiars i les projeccions de cinema es repartiran gratuïtament el mateix dia dels espectacles des d’una hora abans als espais on tindran lloc els espectacles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí