CULLERA REPRÉN EL CERTAMEN DE BANDES

0
730

Després de la suspensió el passat any  per les conseqüències sanitàries de la pandèmia de la COVID-19 del certamen de bandes que organitza tradicionalment l’Ajuntament de Cullera en el mes d’abril dins de la seua setmana de Festes Majors, el proper diumenge dia 10 d’octubre es celebrarà extraordinariament la seua LXXIII edició en l’Auditori Municipal.

Aquest certamen, el més antic d’Espanya en la seua categoria després del de València, comptarà  aquest any amb la participació de dos societats musicals: la societat Unió Musical de Crevillent i la societat musical “La Armónica“ de Sant Antoni de Requena, al retirar-se la Unió Musical de Godelleta, i en la cloenda, mentre el tribunal delibera, actuarà el grup BCN SAX Quartet. 

L’obra obligada d’aquesta edició del certamen serà “L’Illa dels pensaments” del compositor valencià Jose Suñer Oriola, obra que li va encarregar amb aquesta finalitat l’Ajuntament de Cullera, continuant així el projecte encetat en 2019 amb Ferrer Ferran d’encarregar per a cada edició del certamen la seua obra obligada amb l’objectiu d’incrementar el patrimoni musical de la ciutat donat que per a les futures edicions de 2022 i 2023 comptarà amb obres d’Andrés Valero  Castells i Òscar Navarro respectivament. 

Com ja és tradicional el certamen començarà pel matí a les 10 hores amb la desfilada pel centre de la ciutat fins als Jardins del Mercat de les bandes participants, per a començar a les 10,30 hores l’audició, i en aquesta edició al sols participar dos societats musicals l’audició serà unicament pel matí.    

La plantilla de músics d’aquest certamen serà com sempre entre 90 i 90 places, i el tribunal estarà format per José Suñer Oriola, autor de l’obra obligada com a president, i com a vocals per la directora d’orquestra Pilar Jurado i el director i compositor Enrique Blasco Cebolla.

Els premis del certamen aquest any seran els següents: 

Audició del Certamen:

PRIMER PREMI i PREMI ÚNIC ESPECIAL DEL JURAT amb una dotació econòmica de 6.000 euros

SEGON PREMI 3.000 euros

Desfilada:

PREMI A LA MILLOR DESFILADA amb una dotació econòmica de 1.000 euros

Premi Honorífic al Millor Director del Certamen amb una dotació econòmica de 600 euros 

El programa que se interpretarà en aquesta LXXIII edició del Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” serà el següent: 

      Obra obligada«L’Illa dels pensaments »  de José Suñer Oriola 

SOCIEDAD UNIÓN MUSICAL DE CREVILLENT

Pasdoble de desfilada: Centenari musical

Autor:            Ramón García Soler

Obra lliure:     Poema Alpestre

Autor:            Franco Cesarini       

Director:        Manuel Mondéjar Criado    

SOCIETAT MUSICAL LA ARMÓNICA” DE SANT ANTONI DE REQUENA

Pasdoble de desfilada:  Encarna Sánchez 

Autor:            David Postiguillo

Obra lliure:     A Brussels Requiem

Autor:            Bert Appermont

Director:        José E. Martínez Esteve

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí