Cullera reprén el Certamen de Bandes de Cinema

0
933

En esta XI edició, suspesa l’any passat per la pandèmia, competiran la Unió Musical Lira Realense de Real i la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre 

L’onzena edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló reunirà a les agrupacions Unió Musical Lira Realense de Real i la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre, les quals es disputaran el primer premi d’esta edició que es va anul·lar l’any passat com a conseqüència de la situació sociosanitària provocada per la pandèmia. 

El certamen es celebrarà la nit del 24 de juliol a partir de les 22.00 hores i serà en un espai únic a l’aire lliure com ho són els Jardins del Mercat. A causa de les restriccions Covid-19, l’aforament és limitat i les entrades ja estan exhaurides. 

La cita bandística consistix en la interpretació d’un pasdoble del compositor cullerenc Rafael Talens, a escollir per les societats, i d’una banda sonora d’una pel·lícula sincronitzada amb la projecció d’imatges de la mateixa, que en este cas ambdós han apostat per la música de John Williams.  

La Lira Realense interpretarà ‘Gloria Ramírez’ i ‘Star Wars Episodio VII (El despertar de la fuerza)’, mentre que la Santa Cecilia de Macastre tocarà ‘Rojosa’ i ‘The Jones Symphony (Indiana Jones y la calavera de cristal, i Indiana Jones y la última cruzada). Premis i jurat La participació al certamen cullerenc ja implica una subvenció per a cada societat de 2.000 euros.

A més, el guanyador rebrà 4.000 euros i el segon classificat s’emportarà 2.000. El tribunal del certamen estarà format pel catedràtic dels conservatoris superiors de València i Madrid, José Ortí Soriano, el compositor i director de la Societat Ateneo Musical de Cullera, Ferrer Ferrán, i el director de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, Carlos Garcés

Homenatge a Ennio Morricone Com és habitual, l’audició es tanca amb la participació, fora de concurs, d’una de les dues societats musicals de la ciutat. Enguany serà el torn de la Banda Juvenil de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera que faran un homenatge al compositor italià Ennio Morricone (1928 – 2020) un any després de la seua mort. 

Reconegut internacionalment per les seues grans obres musicals i èxits en el món del cinema, les peces que es podran escoltar seran arranjaments de ‘Por un puñado de dólares’, ‘Cinema paradiso’ i ‘El bueno, el feo y el malo’.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí