Congrés Internacional de Flauta de Bétera

0
271

L’Auditori de la Casa de la Cultura acollirà dos grans concerts en el marc del Congrés Internacional de Flauta de Bétera

  • En el primer concert, dissabte 11 de novembre, els protagonistes seran els tres solistes internacionals participants en el congrés, juntament amb el prestigiós pianista Carlos Apellániz.
  • En el segon concert programat per al diumenge 12 de novembre, participarà l’Ensemble de Flautes de València, amb tres solistes internacionals i sis professionals de flauta formats en Bétera, que per primera vegada es reuneixen per donar classe i fer un concert junts.

Dimarts, 31 d’octubre

Les dos jornades del Congrés Internacional de Flauta de Bétera tindran com a colofó dos grans concerts a l’Auditori de la Casa de la Cultura dissabte 11 i diumenge 12 de novembre. En aquests concerts, en els que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bétera col·labora activament, participaran el dia 11 els tres solistes internacionals en un recital amb piano i el dia 12 tots els docents del congrés i l’Ensemble de Flautes de València.

“Este Congrés, que posa en el mapa musical a Bétera, compta amb un excel·lent elenc de professionals entre els quals cal destacar als 6 flautistes del municipi que delectaran a tots els assistents el pròxim 12 de novembre i que van començar la seua trajectòria professional en el nostre Centre Artístic Musical, la qual cosa per a Bétera és tot un orgull”,ha assenyalat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Mentre que el regidor de Cultura, Manuel Chover, ha indicat que “Des de l’àrea de Cultura tenim totes les expectatives posades en estos dos concerts programats perquè compten amb un alt nivell de participants entre els quals també destaca l’Ensemble de Flautes de València, a més, tots dos han volgut convidar a la ciutadania a assistir a estos concerts que no deixaran indiferent a ningú”.

El primer dels concerts que tindrà lloc dissabte a les 20 hores, estarà protagonitzat pels solistes internacionals que participen com a docents en el congrés, Mario Caroli, Juliette Hurel i Benoît Fromanger, tres dels flautistes més reconeguts en el panorama internacional, que oferiran un recital de flauta acompanyats pel prestigiós pianista Carlos Apellániz.

En aquest primer concert, s’interpretaran algunes de les millors obres del repertori per a flauta dels compositors: Carl Reinecke, Joachim Andersen, André Jolivet, Sigfrid Karg-Elert, Felix Mendelssohn i Lili Boulanger.

Cal destacar que els tres músics que participen en aquest congrés actuen com a solistes en prestigioses orquestres i festivals de tot el món, les seues interpretacions han sigut aclamades per la crítica internacional i han rebut multitud de premis. El pianista del congrés també ha sigut ovacionat per la crítica per les seues gravacions i interpretacions.

Gran concert de clausura del congrés

En el gran concert de clausura del congrés que tindrà lloc diumenge a les 19 hores, participaran tots els seus professors, que interpretaran diverses obres amb l’Ensemble de Flautes de València, i també hi haurà lloc per a la intervenció d’una ensemble de flautes júnior formada pels xiquets assistents a esta gran trobada musical.

L’Ensemble de Flautes de València és una orquestra de gran diversitat i alt nivell interpretatiu dirigida per José Carlos Hernández Alarcón, que enguany celebra el seu 10e aniversari. En esta trobada especial, l’ensemble interpretarà l’obertura cubana de George Gershwin i el Mambo de West Side Story de Leonard Bernstein.

L’Ensemble també tocarà amb els solistes internacionals convidats al congrés, Juliette Hurel, Benoît Fromanger i Mario Caroli, amb la interpretació d’obres de Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach i Christoph Willibald Gluck.

Al concert, també participaran el 6 professors de flauta educats en el Centre Artístic Musical de Bétera que ara són professionals d’este instrument i que per primera vegada es reuneixen en aquest magnífic congrés per donar classes i fer un concert junts.

Els 6 professionals de la flauta de Bétera són: Ana Muñoz Bernardeau, solista principal de la Banda Simfònica de Las Palmas de Gran Canaria i col·laboradora de diverses orquestres i ensembles de cambra; Samuel Muñoz Bernardeau, professor del mètode Resonància i Consciència Sensorial i co-solista de l’Orquestra Neubrandenburguer  Philarmoniker; Andrés Belmonte, destacat flautista de jazz especialitzat en músiques ètniques, sobretot d’Egipte i Turquia, que a més ha enregistrat diversos CD de molt d’èxit; Vicent Gelós, professor del Conservatori Municipal José Iturbi de Valencia que també ha enregistrat nombrosos CD i és creador del segell discogràfic AGR música; Eduard Sánchez, concertista i professor del Conservatori de Música de Barcelona que desenvolupa una intensa carrera concertística i pedagògica per tota Europa; i Vicent Morelló, membre de l’Orquestra de Sevilla des de 2008, que va formar part de l’orquestra de La Haia (Holanda) durant 11 anys. Col·labora habitualment amb orquestres com Utopia, MusicaEterna i Les Disonances.

Els sis professors formats a Bétera interpretaran junt a l’Ensemble de Flautes de València obres de Philip R. Buttall i Franz Doppler.

La participació de l’Ensemble júnior en el concert

Al gran concert de clausura, també participarà l’ensemble júnior formada pels xiquets assistents al congrés. Aquest ensemble estarà dirigit per les 3 flautistes que han preparat les activitats i els tallers dissenyats especialment per als xiquets participants en el congrés: Neus Sanmartín, professora de flauta i llenguatge musical a l’acadèmia de música de Bétera, l’Eliana i Chulilla; Pilar del Campo, professora a l’acadèmia de Bétera i a l’escola de música d’Alboraia; i Diana Martí, professora del conservatori professional de Requena.

Sobre el I Congrés Internacional de Flauta de Bétera

La Casa de la Cultura i les instal·lacions de l’Ajuntament de Bétera, acolliran la primera edició del Congrés Internacional de Flauta de Bétera els pròxims 11 i 12 de novembre. “Aquests congrés és l’event flautístic més important de València i d’Espanya del curs 2023/2024”, destaquen els seus organitzadors.

Durant els dos intensos dies del congrés, hi haurà master classes, conferències, tallers, concerts, classes organitzades per als flautistes més menuts i una exposició de les marques més importants de flauta.

Més informació sobre el congrés i inscripcions en el següent enllaç:

https://www.congresintflautabetera.com

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí