“Clàssics a la plaça” de Galatea Ensemble fa vibrar amb instruments de corda la SIMC

0
1058

Error: Formulario de contacto no encontrado.

 

Error: Formulario de contacto no encontrado.

 
 

“Clàssics a la plaça” de Galatea Ensemble fa vibrar amb instruments de corda la SIMC

Per a Raquel Campos i Dimas Moreno el programa ofert va marcar una nit especial

Galatea Ensemble sota el nom genèric de “Clàssics a la plaça” va deixarun bon sabor de boca entre el públic assistent a la penúltima nit de música de cambra que es viu a Montserrat. Violins, violes, cel·los i contrabaix es van unir dalt de l’escenari fent arribar una sonoritat perfecta i relaxada.

La direcció artística de Galatea Ensemble ha corregut a càrrec de la montserratera Raquel Campos, qui ha explicat la importància del nom, provinent d’un mite clàssic i d’on s’obté l’aprenentatge de què amb constància, ganes i entusiasme els somnis s’aconsegueixen. La demostració de les paraules de Raquel la van veure els assistents al concert, que afrontava com “tot un repte”.

“Clàssics a la plaça” va estar configurat amb obres d’Edvard Grieg, Gustav Holst, Piotr Ilitx Txaikovski, Astor Piazzola i una selecció de danses de Herbert i Parry. Totes estes van ser interpretades al concert en les dos parts diferenciades, la primera on es van interpretar Holberg’s Suite i St. Paul’s Suite seguides de la Serenata per a cordes en do major i la selecció de danses, anteriorment citada.

Amb Galatea Ensemble, ha quedat de manifest la bondat de les coses ben fetes i interpretades amb una naturalitat que resulta agradable a l’oïda i sensible a la ment, en una nit en que la natura vivia un destacat eclipsi de lluna.

Per a hui dissabte 28 de juliol i com a cloenda de la 38 edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra (SIMC) hi ha prevista l’actuació de l’Ensembre Joaquín Rodrigo, el director artístic de la qual és el també montserrater Sergi Rodrigo, un jove intèrpret de clarinet que ha sabut aglutinar una dotzena de músics que tenen el denominador comú d’haver fet estudis al Conservatori Superior de Música de València.

Amb aquesta formació bastida exprofessament per a l’ocasió i com a passador d’or d’aquesta edició, l’auditori podrà assaborir  la Simfonia número 7 de Beethoven i la Serenata per a vents, violoncel i contrabaix d’Anton Dvorak, tot un repte per a una Ensemble de cambra que com aquesta, s’ha organitzat a l’efecte.

D’aquesta manera serà, com es clourà l’edició d’enguanyde la 38ª Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat que ha albergat més 2.000 persones al llarg de tots els dies i que ha posat de manifest el valor artístic dels músics amb fort arrelament a la vall dels Alcalans.

GABINET DE PREMSA DE LA SIMC-

Montserrat dels Alcalans

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí