Cicle dedicat a l’obra i la figura de Rafael Rodríguez Albert

0
411
Rafael Rodríguez Albert (amb camisa a quadres) al balneari de la Salut. Fotografia de l’arxiu personal de Ricardo Fombuena Vidal

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida torna a les activitats, i ho fa reprenent els cicles encetats abans de l’aturada estiuenca

Després de la parada estiuenca, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) reprén les activitats amb cicles encetats abans d’aquesta aturada. D’una banda, tornen als actes dedicats al compositor i pianista alacantí Rafael Rodríguez Albert. Va estar vinculat a Ontinyent, on durant els anys de la guerra de 1936-1939 va fer classes en el Col·legi Nacional de Cecs traslladat des de Madrid a la rereguarda i instal·lat al balneari de la Salut de la capital de la Vall d’Albaida.

Divendres 8 de setembre els acompanyarà la seua filla, A. Beatriz Rodríguez Fernández, per a presentar la biografia del músic que ha publicat El compositor Rafael Rodríguez Albert. Vocación, compromiso y voluntad. En l’acte intervindran també M. Carmen Agulló (professora d’Història de l’Educació de la Universitat de València), i Joan J. Torró (president de l’IEVA i autor del llibre El Col·legi Nacional de Cecs. De Madrid a Ontinyent (1936-1939). La presentació serà a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent, a les 19.30 h i tindrà acompanyament musical amb la interpretació d’algunes peces de Rodríguez Albert a càrrec de membres de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.

A més a més, el cicle tindrà continuïtat al cap de vuit dies, divendres 15, amb la conferència-concert Rafael Rodríguez Albert a través de la guitarra: un cas paradigmàtic en la història de la música espanyolaa càrrec de Pedro López de la Osa, guitarrista professional que treballa a la University of California-Riverside en la tesi doctoral Unforgetting the Past: Internal Exiles and the Spanish Avant-garde under the Franco Dictatorship (1939-75) and beyond. També prepara una edició crítica sobre dues obres de Rafael Rodríguez Albert per a la fundació ONCE. A més, del llibre Otras mirada a Rafael Rodríguez Albert, un compositor republicano més allá de la composición.Serà a les 19.30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí