Bicentenari del Clarín: Concert-espectacle, distincions Pare Antoni i Cercavila de Clarineres Majors

0
614

14sep. Bicentenari del Clarín: Concert-espectacle, distincions Pare Antoni i Cercavila de Clarineres Majors

La Banda Primitiva de Llíria commemora els seus 200 anys d’història el pròxim 14 de setembre, en l’acte central del bicentenari de la societat. La Banda Simfònica serà la protagonista d’un concert-espectacle que s’ha dissenyat ex profeso per a l’ocasió i que promet convertir-se en un concert com “mai havies vist”. 

“Hem preparat una vetlada molt especial per a celebrar els nostres 200 anys” explica el president de la societat, José Luis Pérez Veses. “La música serà protagonista, però viurem un concert diferent, amb elements que faran que siga un concert que recordem per sempre”. 

A més de la commemoració del bicentenari del Clarín, la societat entregarà la segona edició de lesDistincions Pare Antoni, que premien a persones i entitats que han treballat en favor de la música i la cultura.  En esta ocasió, la Junta Directiva ha decidit concedir-la al Consell Valencià de Cultura, a l’empresari Abelardo Salvo a títol pòstum, al periodista Ferran Garrido i al director del Clarín Manuel Galduf. 

Este últim serà altre dels protagonistes del concert. Com a Director Honorífic de la societat, prendrà la batuta de la banda per dirigir algunes de les obres del concert, en què també actuarà el director titular de l’agrupació, Javier Enguídanos Morató. 

En el concert, la Banda Primitiva farà un recorregut per la seua història amb la interpretació de la primera i l’última obra amb què participà en el CIBM de Valencia: Poeta y aldeano de Franz Von Suppé, dirigida per Manuel Galduf, que el Clarín va interpretar en la seua primera participació i victòria al CIBM València l’any 1888; i Hell and heaven d’Óscar Navarro, que dirigirà Javier Enguídanos, i que l’agrupació va estrenar a l’homenatge que el Certamen de València li va oferir al Clarín pels seus 200 anys d’història. 

A més, per a esta ocasió tan especial, es comptarà amb la participació de les Clarineres Majors de cada any, que seran les protagonistes d’una cercavila, que arrancarà a les 21.30 hores des de les portes del teatre de la societat. Durant este acte, la societat realitzarà dos ofrenes florals al monument del Pare Antoni i al monument de la música de l’escultor Silvestre d’Edeta. 

“Tenim tots els elements per viure un dia inoblidable. No sols perquè el Clarín viurà una jornada per a la història, sinó perquè tindrem la sort de presenciar un acte únic, que no es repetirà en molt de temps i que els que hui formem el Clarín no tindrem la sort de viure’l de nou” ha conclòs el president.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí