AdLibitum Orq. Homenatge a Nino Bravo en Aielo

0
216

Homenatge a l’altura de l’artista valencià Nino Bravo, el que li va donar l’Orquestra Caixa Ontinyent en el seu segon concert de la temporada

2023

-Un segon concert, per a tots aquells que es van quedar sense poder assistir tindrà lloc al poble natal de l’artista el 2 de juliol.

Ontinyent dilluns 26 de juny de 2023 – El passat dissabte 17 de juny, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent al teatre Echegaray d’Ontinyent, retia homenatge, amb ple absolut, a l’artista valencià Nino Bravo en el segon concert de la temporada 2023. Un concert en commemoració del 50 aniversari de la seua defunció en el qual l’Orquestra va interpretar versions dels temes més populars de l’intèrpret des d’un enfocament simfònic i operístic sota la direcció de Saúl Gómez i les veus de la soprano Francesca Calero, la mezzosoprano Rebeca Cardiel, el tenor Julio Morales, el baríton José Julián Frontal i el pianista Brais G.Maceiras.
Lluís Muñoz, director d’AD LIBITUM, ens contava que “el projecte va sorgir a partir d’un encàrrec per part de l’Ajuntament de Aielo amb motiu de l’aniversari de la mort de Nino Bravo. Ens va semblar una iniciativa de la qual sens dubte volíem ser partícips. Encara que
ens haguera agradat estendre-ho a nivell comunitat o fins i tot nacional, es va planificar únicament la realització d’aquest projecte en Aielo i Ontinyent, ja que és un projecte complex i d’elevats costos que inclouen quatre veus, un pianista i per descomptat la nostra orquestra”. Lluís aprofitava el moment per a donar les gràcies a tots els abonats, tant empreses com particulars que juntament amb l’ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent, fan possible aquest projecte.
El concert va començar amb una iniciativa d’aquesta temporada anomenada un “café amb el director”, un espai previ al concert en el qual espònsors, directors, i membres de l’orquestra es coneixen, conversen i intercanvien coneixements. En aquest cas, va tindre lloc una breu xarrada en la qual es va presentar al director i als quatre cantants lírics que van donar vida a la veu de l’inoblidable cantant.
La direcció va estar a càrrec de Saül Gómez i Soler, qui després de deu anys va tornar a dirigir l’Orquestra Simfònica. A més, ell mateix va ser responsable dels arranjaments i adaptacions de les peces que es van interpretar, que la Soprano Francesca Calero qualificava no sols d’excel·lents sinó que afirmava que “el format que prenen amb aquest enfocament simfònic – líric realment els dona una visió nova”.
Els quatre cantants lírics procedents de diferents punts del territori nacional, es van veure sorpresos per la diversitat de talent present en l’orquestra, tant en els músics adults com en els infantils i és que aquest projecte, que compleix ja les 20 temporades en aquest 2023 i
que en cada concert aconsegueix reunir joves talents, estudiants i solistes internacionals, ha sigut valorat com una iniciativa formativa de gran importància en l’àmbit internacional.
«Les expectatives són gaudir de l’orquestra, perquè em sembla una creació meravellosa i la seua execució té un nivell molt alt. Realment ens motiva a donar el millor de nosaltres mateixos i crec que ens porta a un altre nivell», va comentar el Tenor Julio Morales moments abans del concert, i així confirmava també el públic, que no sols va quedar embadalit amb les veus dels artistes, sinó amb una execució sublim per part de l’orquestra, que va interpretar de manera única i diferent de la seua versió original, però mantenint els
elements característics que les fan recognoscibles, cançons emblemàtiques com a «Libre», «Noelia» i «América». Un treball de molts mesos que el director i els intèrprets van saber plasmar a la perfecció.
Com era d’esperar, el Teatre Echegaray es va omplir per complet amb aquells que desitjaven reviure aquest concert màgic. Per sort, per a tots els que no van poder assistir, tindran una segona oportunitat a la ciutat natal de Nino Bravo. El pròxim 2 de juliol a les 19.30 en l´Auditori d’Aielo de Malferit, l’Orquestra tornarà a oferir un meravellós homenatge simfònic. Un concert que perdurarà en el temps com a llegat de Nino Bravo.

Aquells que desitgen assistir, podran comprar les seues entrades en:
www.entradasparaeventos.es,

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí