“20 anys d’orquestra simfònica a Ontinyent”

0
280

AD LIBITUM

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent torna aquest mes d’octubre per a delectar-nos amb la seua magistral sonoritat en el concert commemoració del seu 20 aniversari.

“20 anys d’orquestra simfònica a Ontinyent” serà el títol del tercer concert de la temporada de L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, que se celebrarà el pròxim 28 d’octubre a les 19.30 en el Teatre Echegaray.

Un concert que es dedicarà al 20 aniversari d’un projecte formatiu, liderat per AD LIBITUM, que ha impulsat, tant en l’àmbit nacional com internacional, les carreres de desenes de músics valencians.

Ontinyent divendres 12 d’octubre de 2023 – El pròxim 28 d’octubre, a les 19:30, en el teatre Echegaray d’Ontinyent, tindrà lloc el tercer concert de la temporada 2023 de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Una orquestra que, en el seu 20 aniversari, continua delectant-nos amb la seua música, posant de manifest, una vegada més, l’èxit d’un projecte formatiu amb més de vint anys d’història que no sols reforça l’aprenentatge en les aules, sinó que dóna l´oportunitat de créixer a centenars de joves d’Ontinyent, de la Vall d’Albaida i de tota la Comunitat Valenciana a través de beques de formació amb els millors de la matèria, i brindant als seus components l’oportunitat de poder tocar de la mà de solistes i directors referents en l’àmbit nacional i internacional.

Aquest tercer concert anomenat “20 anys d’orquestra simfònica a Ontinyent”, commemoració de les dues dècades de treball desinteressat, l’objectiu del qual és acompanyar i ajudar a joves músics en el seu desenvolupament professional; serà dirigit per Vicent Pelechano, classificat per la premsa especialitzada com “un director d’orquestra amb una increïble capacitat intel·lectual, intel·ligència emocional i psicològica”.

Vicent, que actualment és director de la Banda Municipal de Música de Santander, combina el càrrec amb la direcció d’orquestres destacades en països com Alemanya, Rússia, Àustria, Itàlia, França, Lituània, Eslovènia, els Estats Units o Hongria entre altres. En el seu currículum acumula multitud de guardons, entre els quals es troben el 2on “Premi Graz Kammerphilarmonie” (2015), “Premi al Millor Director en Concert St. Petersburg Chamber Orchestra” (2013-2014) o 1er “Premi Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra «Maestro José Ferriz» (2010)

El concert constarà de dues parts. D’una banda, en la primera podrem gaudir de la popular simfonia número 40 de Mozart, escrita en 1788 i mai interpretada en vida del compositor, que destaca per la seua notable intensitat emocional.

D’altra banda, en la segona part seran els solistes internacionals Ruben Parejo, profesor de guitarra del Conservatori Superior de Valencia, David Fons profesor de viola del Conservatòri Iturbi de València, Enrique Palomares concertí de l’Orquestra de València i David Llacer tuba solista de l’Orquestra de valència, acompanyats per l’orquestra, s’encarregaran d’interpretar les següents peces:

Romança. Salvador Bacarisse

Simfonía Concertant. Mozart tercer moviment

ABENDLIED Schumann. Romança Williams

Max bruch. Romança.

Totes elles amb un denominador comú: la sensació de bellesa i emotivitat que pretenen transmetre a través de la música.

“20 anys d’orquestra simfònica a Ontinyent” serà el tercer dels quatre concerts de què podrem gaudir al llarg del 2023 gràcies al treball d’AD LIBITUM, de Caixa Ontinyent i de l’Ajuntament d´Ontinyent com a socis principals i a totes les empreses i particulars, que cada temporada fan de mecenes dels músics de l’orquestra a través dels abonaments anuals. Col·laboracions sense les quals tot aquest projecte no seria possible.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí