L’ONG “Músics Solidaris Sense Fronteres” presenta al mateix temps a Llíria i Vitòria-Gasteiz el CD “Escuchando a África”

0
869

L’ONG “Músics Solidaris Sense Fronteres” presenta al mateix temps aLlíria i Vitòria-Gasteiz el CD “Escuchando a África” com a inici del projecte de desgreuge internacional a l’esclavitud “Orquestra de laLlibertat” Àfrica – Cap Verd. 

L’ONG “Músics Solidaris Sense Fronteres” amb el patrocini de l’Ajuntament de Llíriai la Diputació de Badajoz, al mateix temps a Llíria i a Vitòria-Gasteiz, presentarà el CD“Escuchando a África” el pròxim 10 de desembre, “Dia Internacional dels Drets Humans”. En el cas de Llíria, l’acte se celebrarà en el Centre Multiusos a les 18:30h. 

L’acte comptarà amb la presència de Consuelo Morató, regidora de Polítiques Inclusives i de Mikel Aizpurua, responsable de l’ONG “Músics Solidaris Sense Fronteres” en la Comunitat Valenciana i president de la seua banda solidària BandaSimfònca Músics Sense Fronteres . La nota musical la posarà el Cor del Taller Pentagrama, que forma part del programa de salut mental de l’Ajuntament de Llíria, i que interpretarà la cançó “Pintemos un mundo más humno”, primer tema del disc “Escuchando a África” del grup valencià “Los Inhumanos” i el Coro Voces por Benín. 

El CD forma part d’un ambiciós projecte que l’ONG desenvoluparà a Cap Verd i que es pot resumir en una sola idea: cultura, música i solidaritat internacional amb CapVerd com a antic mercat de l’esclavisme. Homenatge perenne en desgreuge a l’esclavitud patida pels africans. 

Amb el CD s’inicia una nova campanya de recollida d’instruments que en aquesta ocasió seran enviats a Cap Verd. Allí Músics Sense Fronteres ha posat en marxa el projecte “Escuchando a África” que servirà de desgreuge internacional a l’esclavitudi a més crearà la “Orquestra de la Llibertat”

En el CD han participat artistes africans migrants, alguns d’ells fugits de la guerra dels seus països d’origen, establits en diferents ciutats de l’estat espanyol, juntament amb destacats i qualificats artistes del món musical compromesos amb la igualtat i lapau; també han col·laborat importants compositors del món simfònic orquestral i cors africans que ens regalen la seua cultura i el seu art en aquest projecte solidari. 

Artistes com Los Inhumanos (València) i el Coro Voces per Benín, el quintet Aba Taano (Uganda), Tété Alhinho (Cap Verd), Gelase KIM (República del Congo), RuberaRoots (Cap Verd i Angola), Julio Bajo (Madrid), Rolando Semedo (Cap Verd), Andrés Valero i l’Orquestra de València, Susana Cedrún “Sü” (Extremadura), Richard Kobena(Ghana), MonÁxi i el Coro Villa de las Rozas han fet possible aquest projecte cedint una cançó, de manera totalment altruista. 

La recaptació de la venda del CD es destinarà a la “Orquestra de la Llibertat” que l’ONG crearà a Cap Verd, amb l’objectiu de donar a la infància capverdiana i africana, asi com a les persones més desfavorides en situació de risc d’exclusió social la possibilitat de desenvolupar les seues aptituds musicals.

El projecte discogràfic forma part d’una trilogia. Recentment l’ONG ha editat el CD“IGUALES, sin ningún GÉNERO de dudas” per a visibilitzar la lluita per la igualtat deles dones i els fons de les quals van destinats a les dones kurdes de l’Iraq, que a la regió de Shingal van ser segrestades i van patir abusos sexuals de mà de l’Isis i on s’ha alçat l’escola de música Gani Mirzo Music que els aporta suport, educació i teràpia musical; un segon CD és el que presentem actualment i el tercer implicaràmúsics del món del Jazz, que l’ONG editarà l’any vinent, tots ells per a celebrar el 25aniversari de la creació de l’ONG que per causa de la pandèmia no va poder celebrar- se l’any 2020. 

ELS DRETS HUMANS, EL TEU MILLOR INSTRUMENT 

“Sense música, la vida seria un error” Friedrich Nietzsche

“El viatge més llarg comença amb un xicotet pas” Proverbi xinés

FEM XICOTETES COSES! PROVOQUEM GRANS CANVIS! 

Per a més informació: 

Mikel Aizpurua, president de l’ONG “Músics Solidaris Sense Fronteres”, Comunitat Valenciana. 

Tlf: 653 370 621. 

Correu electrònic: mikel.aizpurua@musicossinfronteras.org bandasinfonica@musicossinfronteras.org

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí