VEU I DONA AL SIMC MONTSERRAT

0
1094
  1. Â

 

Tres dones posen la nota musical a l’equador de la Setmana Internacional de Música de Cambra

‘Veu i dona’ recorre els distints rolls femenins dins de la història

Gabinet de Premsa SIMC, Montserrat

La soprano Belén Roig, la mezzosoprano Sandra Ferrández i la pianista Aida Velert han sigut les encarregades de posar la nota musical al meridià de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat (SIMC). Tot i que asseguren que no és fàcil interpretar peces ideades per a recintes tancats a l’aire lliure, la seua notable professionalitat ha fet gaudir al poble de la Ribera d’un espectacle musical on la figura de la dona ha tingut un paper clau.

El programa que les tres artistes i amigues han ideat ha estat vertebrat pels millors compositors i llibretistes dels últims tres-cents anys, aconseguint reflectir la importància de la dona dins de l’òpera i la sarsuela. Veu i dona, com han anomenat el recital, va aconseguir embadalir a un públic entregat amb la música i els seus intèrprets. Com va afirmar la soprano Belén Roig “un dels seus objectius era traslladar als assistents les peces més emblemàtiques ideades per a els seues veus on s’identificaren els rolls de la dona al llarg de la historia”.

El programa va estar farcit d’obres conegudes pel públic assidu al festival i va estar dividit en dues parts. Peces com Havanera, que forma part de l’òpera Carmen, o Tango de La Menegilda de la revista musical La Gran Vía, van arrancar els aplaudiments d’un públic entregat a les veus de les intèrprets i el dolç so del piano. Tanmateix, dalt l’escenari es va fer latent la complicitat entre elles tres, aconseguint convertir la música de cambra en un diàleg entre els cants i les notes de l’instrument de cua.

Les intèrprets, que havien assistit com a públic en edicions anteriors i inclús la soprano ja va delectar al públic dos anys enrere, asseguren sentir-se satisfetes de poder formar part d’aquest festival. Saben el talent i els professionals que ha acollit la SIMC durant 38 edicions, i la passada nit van fer gala de les seues virtuts musicals. En acabant el concert, van regalar un bis amb una peça de West Side Story per a completar un repertori que traslladava un ventall de sentiments als assistents i que va fer notable la versatilitat i professionalitat de les tres joves.

Per a hui divendres 27 de juliol s’espera l’actuació de Galatea Ensemble, una formació creada a propòsit de la SIMC i que oferirà un programa baix l’epígraf genèric “Clàssics a la plaça”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí