VENT DU MAGRE À L’ORGE

0
1133

L’obra musical que uneix els pobles de Dourdan i Montserrat

Aquesta primavera, Javier Martínez Campos[1], el nostre benvolgut compositor, va fer entrega de l’obra que des d’aquest ajuntament se li va encomanar el setembre de 2019, amb motiu de la commemoració de l’agermanament amb el poble de Dourdan.

Estava previst la visita d’una delegació dourdanesa per participar en els actes commemoratius programats per a els dies 3, 4 i 5 de juliol, però que malauradament hem hagut d’ajornar a la primavera de 2021 per motius de la crisi sanitària que estem sofrint.

L’obra titulada, Vent du Magre à l’Orge, en paraules de Javier…«és una peça exigent i que he fet amb molt d’afecte esperant que vos agrade i la gaudiu».

Està creada per a Banda Simfònica amb una durada de 25 minuts. L’autor ha inclòs a la seua composició, a mode optatiu per a la seua interpretació, dos instruments molt simbòlics per als dos pobles, la dolçaina i la flauta de pic medieval.

El títol de l’obra, suggerit per la regidoria de cultura, és tot un símbol, donat que els músics de la terra que rega el Magre, són majoritàriament de vent i la interpretació de l’obra per aquests serà el vent que arribe a la terra que rega el riu Orge a Dourdan.

[1] Actualment és violoncel de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya (OCNE), compositor i membre del ensemble Soinuaren Bidaia. A més, realitza actualment el Doctorat en Investigació en Humanitats, Arts i Educació en la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí