UNIÓ MUSICAL D’ONDARA(Alacant). al Valencia-Leganés(20-10-2018).

0
2087
Valencia-Leganés(20-10-2018).
                                   UNIÓ MUSICAL D’ONDARA(Alacant).

  • Repertori que s’interpretarà de lliure elecció:  Pas-dobles:
  • El Aprendiz de Torero de Gonzalo Ortolá Marí,
  • Imitador de estrellas de Gonzalo Ortolà Marí,
  • Beatriz Cubiles de F. Tello,
  • Ondara de Fernando Penella. 

La Unió Musical d’Ondara, és una agrupació musical formada per uns 64 joves, d’edats compreses majoritàriament entre els 10 i 30 anys.

És formà l’any 1980, amb 30 músics, sent mestre fundador Antonio Picornell Femenia.

Han passat per aquesta banda altera directors com Joaquín Torrens, Vicente Soler, Alfonso Soler, Ramón Sanz, Juan Bautista Falcó, Juan Carlos Máñez, Juan Fco. Bertomeu, Frank de Vuyst, Miguel Angel Grau Martínez, Juan Daniel Jover Piqueres, Adrià Garrido Belda, Vicent Vives Signes i l’actual Víctor Vallés Fornet.

Ha participat en molts festivals i ha realitzat intercanvis amb bandes de música de Meliana, Montesa, Llaurí, Altea, El Verger, Gata de Gorgos, Xàbia, Rafelguaraf, Aielo de Malferit, etc. Também cal destacar la seua participació als Aplecs de Bandes de la Marina Alta, la Trobada d’Escoles en Valencià i diverses édictons dels Festacarrer d’Ondara.

En 2004 va actuar per primera vegada al Palau de la Música de València i en 2018 a l’ADDA, auditori de la Diputació a Alacant.

Al 1996 es presenta per primera vegada a un certamen i guaya el Primer Premi de la Secció 3a al XXV Certamen de Bandes de la Diputació d’Alacant, celebrat a Onil. El mateix any aconsegueix el Segon Premi del III Certamen de Pas-Dobles Vila de Teulada, i el Tercer Premi de la Secció 3a al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana a Xest.

A l’any 2001 es torna a presentar al Certamen de Bandes de la Diputació d’Alacant i obté el Primer Premi i Menció d’Honor de la Secció 3a a Benissa. Uns mesos després obté el seu mcxim guardó, guanyant el Primer Premi de la Secció 3a al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana celebrat a Xest.

En 2010 obté el Primer Premi del Concurs de bandes de les Festes de Moros i Cristians d’El Verger, tornant a guanyar-lo l’any següent al 2011.

A l’any 2012 es presenta de nou al XLI Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació d’Alacant celebrat a Benejúzar obtenint el Segon Premi de la Secció Tercera.

Pel que fa a la tasca educativa, després de molts anys de treball, la Unió Musical d’Ondara compta amb una bandeta infantil de 26 músics i una banda juvenil de 32 músics i des de 1999 amb una escola oficial de música la «Escola de Música Gonzalo Ortolà d’Ondara» amb 201 alumnes matriculats a hores d’ara.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí