Resultats Secció especial i 2ª secció del 42º certamen de bandas DIVAL

0
1118

 

La Unió Musical de Godelleta s’alça amb el màxim guardó del 42 Certamen de Bandes Diputació de València

  • La Societat Musical La Paz de Siete Aguas, que ha competit en la Secció Segona del concurs, ha rebut el primer premi i esment d’honor de la seua categoría
  • L’Àrea de Cultura de Diputació està emetent en directe el certamen a través de www.dival.es i també podrà seguir-se a través de les xarxes socials -@Culturadival- amb l’etiqueta #CertamenDival18
Imagen
20/05/2018
La Unió Musical de Godelleta s’ha alçat amb el màxim guardó del 42 Certamen de Bandes de la Diputació de València que se celebra aquest cap de setmana en el Palau de la Música de València.
 
El jurat els ha concedit 360’5 punts per les seues interpretacions que els han portat a merèixer el primer premi i esment d’honor de la Secció Especial. El secretari autonòmic de Cultura i Esports, Albert Girona, ha fet lliurament dels guardons.
 
El certamen, organitzat per l’Àrea de Cultura de la Diputació, congrega aquest cap de setmana a prop de 600 músics de tretze bandes concursants i dues convidades que han omplert València amb la seua presència i la seua música.
 
En la Secció Especial, reservada a bandes de 110 músics en l’escenari, ha competit únicament la Unió Musical de Godelleta, que en anys anteriors ja va obtenir molt bons reconeixements per part del jurat i del públic.
 
En aquest 42 certamen, els de Godelleta han actuat sota la direcció de Juan José Navarro Hernández per a interpretar l’obra obligada per a aquesta secció, que ha sigut «Lauro» de José Alama Gil. L’obra de lliure elecció ha sigut «La batalla de Rande» de Juan Gonzalo Gómez Deval, i, a més, han oferit el pasdoble «Goya» de Julián Palanca.
 
El jurat que ha atorgat aquest premi està compost per Pablo Sánchez Torrella, Vicente Soler Solano, Juan Gonzalo Gómez Deval, Francisco Signes Castelló i Beatriz Fernández Aucejo, cinc reconegudes personalitats del món de la música, i compta amb la presidència del diputat de Cultura, Xavier Rius. Ha actuat com a secretari i gestor del Certamen el cap de Promoció Cultural, Josep Vidal.
 
Siete Aguas primer premi i esment d’honor Secció Segona
 
Prèviament a l’actuació de la Unió Musical de Godelleta en la categoria regna, s’ha celebrat el concurs de la Secció Segona, reservada per a bandes que no superen els 70 músics en l’escenari, com és el cas de la Societat Musical La Paz de Siete Aguas, que ha estat dirigida per Borja Martínez Alegre.
 
Els de Siete Aguas han interpretat com a obra obligada per als participants en aquesta secció «Pumpkins» de Juan Gonzalo Gómez Deval, mentre que l’obra de lliure elecció ha sigut «Poème du feu» d’Anada Gotkovsky, i el pasdoble –peça no puntuable- ha sigut «La Paz de Siete Aguas», una obra de Manuel Bernal Nieto.
 
El jurat ha valorat amb 331’5 punts als de Siete Aguas que els ha portat a alçar-se amb un primer premi i esment d’honor.
 
Premis que ajuden a les bandes
 
Totes les bandes participants han rebut una quantitat estipulada pel fet de participar en el certamen més el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada categoria.
 
En la Secció Segona l’ajuda que concedeix l’Àrea de Cultura per la participació és 4.000 euros, mentre que el premi per a la banda guanyadora ascendeix a altres 2.500 euros.
 
La guanyadora de la Secció Especial, La Unió Musical de Godelleta, ha rebut una ajuda de 5.000 euros per la seua participació i el premi de 2.500 euros per alçar-se amb el primer lloc de la seua categoria.
 
Emissió en directe a través de portals web i televisions locals
 
La pràctica totalitat dels mitjans de comunicació valencians més importants, estan arreplegant el senyal en directe generada des del Palau de la Música de València donat l’interès de l’Àrea de Cultura per difondre el certamen en l’exterior.
 
A través de les seues diferents plataformes, les capçaleres digitals de periòdics valencians, televisions de tota la província, portals, webs i xarxes pròpies de les societats musicals, al costat de diferents mitjans digitals generalistes i especialitzats, emeten durant aquest cap de setmana el certamen en directe o ho faran en diferit al llarg de les setmanes següents.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí