Raúl Martín Niñerola, el compositor edetà que triomfa en tota Espanya

0
933

raul-martin-ninerolaRaúl Martín Niñerola és músic professional. No és una excepció a Llíria, però la seua carrera té una particularitat especial, ja que part de la seua trajectòria la realitza creant, és a dir, en el món de la composició. Establert en Santiago de Compostel·la desenvolupa la seua carrera fora de la seua ciutat natal.

Són moltes les agrupacions que interpreten les seues obres i composicions. Este dissabte, la Banda Municipal de Santiago de Compostel·la interpretarà Chantada, una obra composta per Raúl Martín Niñerola. La seua obra sonarà junt amb composicions de Johan de Meij o Mussorgsky. “Sempre és un plaer que la Banda Municipal de Santiago de Compostel·la interprete una obra meua” assegura emocionat Raúl Martín Niñerola.“És una agrupació amb una trajectòria espectacular i una de les bandes municipals més antigues d’Espanya”.

De fet, no és la primera volta que esta agrupació interpreta alguna de les seues obres. A l’abril del 2015, la Banda Municipal de Santiago va estrenar Concertijo, sota la direcció de Juan Miguel Romero i amb la presència del també edetà Aitor Llimerà, que va ser el solista de corn anglés. “Va ser una gran satisfacció per a mi poder escoltar a Aitor Llimerá junt amb la Banda Municipal de Santiago i estic segur que aquesta volta també la Banda Municipal deixarà el llistó molt alt al concert del diumenge”.

cartell-chantadaChantada va ser estrenada fa un any. Va ser una obra d’encàrrec de la Banda de Música de Chantada, en una commemoració tan important com la del 150 aniversari de la seua fundació. A més, és una obra que ha traspassat fronteres. I és que la Banda Simfònica de la Provínvia de Córdova va interpretar esta obra a l’Argentina.

“L’obra està inspirada en el poble que és el cor de Galícia, tant per la situació geogràfica, com per la seua història i la seua cultura del vi” ens explica Martín Niñerola. Chantada consta de tres moviments, perfectament diferenciats. “monte do Faro és el primer moviment, inspirat en aquesta muntanya que separa Chantada de Rodeiro, una altra població”.

LLEGIR MÉS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí