MÉS DE 2.000 MÚSICS D’EUROPA, D’AMÈRICA I D’ÀSIA PARTICIPEN EN EL 133é CIBM CIUTAT DE VALÈNCIA 2019

2
1046
Jove Banda Sinfónica de la federació de Societats Musicals de la comunitat Valenciana València • SOCIEDAD MUSICAL INSTRUCTIVA SANTA CECILIA DE CULLERA (VALENCIA) • UNIÓ MUSICAL DE TORRENT (VALENCIA) Banda Invitada: • BANDA MUNICIPAL DE VALENCIA

            Més de 2.000 músics de tres continents (Europa, Amèrica i Àsia) participaran en la 133a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que tindrà lloc al Palau de les Arts Reina Sofia de València, com a lloc alternatiu, els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol de 2019. Una trobada musical que és l’única d’esta magnitud que té caràcter anual i en la qual participen més societats musicals, en nombre de músics, de la resta de certàmens nacionals i internacionals.

En este sentit, la direcció del Palau de la Música agraix a la presidenta del Patronat del Palau de les Arts Reina Sofia, Susana Lloret, i a tot l’equip tècnic, l’ajuda i totes les facilitats rebudes per a la consecució d’este certamen, que també tornarà a omplir de la millor música de banda els barris de València, els dies 15, 16 i 17 de juliol.  

Es tracta del certamen amb més quantitat de diners per premis (43.000 €) i per participació: 5.000 (honor), 4.000 (primera), 3.500 (segona) i 3.000 (primera). Enguany hi participaran un total de 28 societats musicals de tres continents: 24 europees, tres americanes (Colòmbia, el Canadà i l’Argentina) i una asiàtica, de la Xina. De les europees, catorze són de la Comunitat Valenciana; set, de la resta de l’estat i tres, internacionals. De les dèsset societats musicals que concursaran, hi haurà huit bandes de la Comunitat Valenciana; sis, de la resta de l’estat (d’Albacete, Madrid, Ciudad Real, la Corunya, Tenerife i Toledo) i tres, de l’estranger (Colòmbia, Bèlgica i Portugal).

            Com a bandes convidades estaran la Banda Municipal de San Lorenzo Orlando Scalona (l’Argentina), l’Orchestra Giovanile di Fiati InCrescenDO (Itàlia), Gran Canaria Wind Orchestra (GCWO), Ateneu Musical i d’Ensenyança Banda Primitiva de Llíria amb motiu del seu 200 aniversari i la Banda Municipal de València.

            En esta edició s’ha preparat una novetat que mai s’havia fet, a manera d’agermanament entre les tres cultures del món de les bandes de música i que serà el punt d’inici del certamen: es tracta d’un concert de gala de pesentació, el proper diumenge 14 de juliol, a les 11.00 hores amb tres agrupacions musicals provinents cada una d’un continent diferent en el mateix concert: Toronto All Stars Steel Orchestra del Canadà, Macau Youth Symphonic Band de la Xina i la Banda Municipal de Sòria.

Com és habitual des de la passada legislatura, el precertamen s’acosta a la ciutadania, i oferix concerts en els diferents barris de la ciutat. En esta ocasió, dilluns que ve, a les 20.00 hores, oferix un concert la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria en el llit del Túria (tram 13) i, a les 22.30, actua la banda Toronto All Stars Steel Orchestra, a la plaça Eugenia Vinyes – Les Arenes. D’altra banda, el dimarts 16 a les 20.00 hores actua Macau Youth Symphonic Band al Mercat de Colón i l’Agrupació Musical de Beneixida a la plaça de la Mare de Déu, a les 22.30. Finalment, el dimecres oferix un concert la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet, a les 20.00, a la plaça de Patraix, i també la Banda Municipal de San Lorenzo Orlando Scalona a la plaça de Benimaclet, a les 22.30.

            Una altra de les novetats és que la 133a edició té un jurat especialitzat, per primera vegada amb sis membres, dels quals hi participaran cinc en cada secció. Es tracta d’un jurat internacional, que es donarà a conéixer abans de començar el concurs per a garantir-ne l’objectivitat.

Per a la Secció Tercera, l’ordre de participació és: Banda de Música de Pozohondo (Albacete), Banda Municipal de Música de Morata de Tajuña (Madrid), Banda Simfònica de Paipa (Colòmbia), Unió Musical d’Algímia (València), AMC Banda de Música de Puertollano (Ciudad Real) i Unió Musical Centre Històric de València (València).

Així mateix, per a la Secció Segona, l’ordre és: Banda Uniao Musical Paranense (Portugal), Unió Musical Alqueriense (Castelló),  Fundación Musical Manuel de Falla de Illescas (Toledo), Centre Artístic Musical de Xàbia (Alacant), Agrupación Artístico Musical La Candelaria (Tenerife) i Banda de Música Cultural de Teo (la Corunya).

D’altra banda, per a la Secció Primera: Unión Musical Santa Cecilia de Villar del Arzobispo (València), Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke (Bèlgica) i  Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant (Alacant). Així mateix, per a la Secció d’Honor: Societat Unió Musical d’Alberic (València) i Societat Musical Lira Castellonera (València). Per a esta Secció d’Honor, participa, però fora de concurs, la Banda Primitiva de Llíria, que celebra el seu bicentenari i actuarà com a convidada.

Les partitures de les obres obligades són Los últimos días de Troya,de David Rivas, per a la Secció Tercera; Brigantia dels vents, de la compositora argentina Eva Lopszyc, per a la Segona; La rosa del desierto, de Martínez Gallego, per a la Primera, i Soulful Stones, de José Suñer, per a la Secció d’Honor.

2 COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí