22.7 C
Valencia
martes, mayo 30, 2023

MERLIN de Miquel Morales, serà estrenada el proper 12 de Juny

0
1492

 
L’ Orquestra de “Vents i percussió ” del “Conservatori professional Pérez Barceló” de Benidorm estrenarà el proper dimarts 12 de Juny l’obra MERLÍN.
El concert es celebrarà al saló d’actes de l’ajuntament de Benidorm a les 20:00 i sota la batuta de Pedro Salinas Robles.

MERLIN (Dedicatòria)
 
Obra per a banda simfònica dedicada a l’orquestra de vents i percussió del Conservatori Pérez Barceló de Benidorm i al seu director Pedro Salinas Robles, al capdavant d’aquesta formació els últims 18 anys.
La relació que em lliga a aquest conservatori és molt profunda ja que va ser el lloc on vaig finalitzar la meva primera etapa com a estudiant de música. En ell guarde records dels grans mestres que vaig tindre la sort de conèixer i els amics que encara hui ho són des d’aquella època.
Tot un cúmul de sentiments i emocions que he intentat plasmar en aquesta composició on fins i tot he fet l’ullet musicalment a l’última obra que vaig tindre el plaer d’interpretar amb aquesta banda ara fa 17 anys: El Senyor dels Anells del gran Johan de Meij, per a ser més concret al segon movimentLothlorien.
MERLIN ( Llegenda)
És molt difícil afirmar l’existència de l’enigmàtic Merlin, el mag més famós de tots el temps i en qui molts han inspirat les seves històries màgiques després del segle VI, quan es creu que va viure. Aquesta obra en forma de Suite i amb un leitmotive que el componen 4 notes (1,4,8,7) representant al personatge, pretén descriure totes aquelles coses que hauria pogut ser aquest fascinant ésser e la mitologia celta, des del Mag al druida passant per l’home del bosc i el guerrer, sense perdre de vista que va ser el tutor del Rei Artur i qui va dictar la profecia d’Excalibur.
1er MOVIMENT
EL MAGO
Apareix el leitmotive per a començar a generar una atmosfera de tensió (màgica) que ens porta a la presentació del personatge amb majestuositat.
EL SER DE LOS BOSQUES
Es sabut que Merlin parlava amb les bèsties, les aus i fins i tot era l’únic home que podia cavalcar un drac.
2on MOVIMENT
EL GUARDIAN
Conta la llegenda que va ser ell qui va cuidar l’espasa d’Excalibur fins que l’elegit la pogués extraure de la roca on ell mateix l’havia endinsat
EL PADRE
Es l’únic moviment on el motiu principal de l’obra sols apareix al contrapunt, donant així protagonisme al creixement del Rei Artur
3er MOVIMENT
EL DRUIDA
Pocions, màgia negra i tot tips d’alquímies se’ns presenten amb música frenètica i generant una tensió necesària que descansa a…
EL GUERRERO
Música èpica per a representar al líder espiritual i militar del seu poble, una de les moltes coses que també podria ser Merlin.
 

Ací es pot escoltar uns fragments en midi per als curiosos.
 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí