L’OV REPRÉN LA SEUA ACTIVITAT PRESENCIAL AMB ASSAJOS INDIVIDUALS I QUATRE PROGRAMES PER A SER ENREGISTRATS

0
779

A les sales d’assaig i la Sala García Navarro de l’Auditori

L’OV REPRÉN LA SEUA ACTIVITAT PRESENCIAL AMB ASSAJOS INDIVIDUALS I QUATRE PROGRAMES PER A SER ENREGISTRATS

Dijous, 28 de maig. Palau de la Música

L’Orquestra de València està reprenent esta setmana la seua activitat presencial, amb el treball individual del seu professorat a les sales d’assaig del Palau de la Música, per anar incorporant-se per seccions, progressivament i de manera escalonada.  Però serà a partir del dilluns 15 de juny, quan comencen els assajos col·lectius a la Sala García Navarro, per a preparar quatre programes que seran interpretats durant els mesos de juny i juliol, i que seran enregistrats per a una posterior difusió. Esta activitat s’està desenvolupant observant totes les mesures de seguretat requerides per als músics i el personal del Palau.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat molt positivament la tornada a la labor presencial de l’Orquestra després del confinament a causa del COVID 19, ja que fins ara «els músics han estat treballant des de les seues cases, compartint amb la ciutadania i amb gran èxit, la seua labor i el seu art mitjançant les xarxes socials». 

Respecte als quatre programes dels mesos de juny i juliol, la regidora ha recordat que la formació simfònica valenciana tornarà a oferir els seus concerts al públic, dins de la programació general i d’abonament 2020/21 que es presentarà pròximament, encara que mentre «hem dissenyat quatre programes per a ser enregistrats i que puguen ser gaudits posteriorment, amb un repertori i nombre de músics a l’escenari adequats als paràmetres sanitaris». En este sentit, el director Vicent Ros ha incidit en el fet que «tenim al Palau una sala, la García Navarro, pensada i dissenyada per a gravacions amb molt bones condicions acústiques». Respecte als programes ha afegit que «estaran destinats principalment a les seccions de corda, percussió i arpa, ja que estem esperant les indicacions que el Govern ha de definir sobre la situació dels instruments de vent». 

El primer d’estos programes serà el 26 de juny, amb el títol “Carmen sense paraules”, que serà retransmés pel Canal de la Universitat de València dins del Cicle «Serenates». Interpretaran la Suite «Carmen» de George Bizet i «Las bodas de Luis Alonso» de Gerónimo Giménez, les dos per a corda i percussió. El mestre Ramón Tebar, que començarà dirigint estos concerts ha manifestat que “després de tant de temps sense reunir-se per fer música, tant el professorat com jo teníem moltes ganes de tornar a crear bellesa amb la nostra orquestra, malgrat les limitacions que imposen estos temps difícils”.

El segon programa serà el 3 de juliol amb el títol «Simfonies menudes» i s’interpretarà per la secció de corda amb la Simfonia per a cordes núm. 10 en si menor de Félix Mendelssohn, la Sonata núm. 6 “La Tempestat” de Gioacchino Rossini i la famosa «Eine Kleine Nachtmusik» de Wolfgang Amadeus Mozart.  El tercer serà el 10 de juliol, porta el títol «Percu parla» i serà interpretat totalment per la secció de percussió, amb obres impactants de Sjourné, Reich, Westlake, Fitki i Rouse. Per últim, el 17 de juliol i amb el títol «Serenates», s’interpretarà la  Serenata per a corda en mi menor, op. 20 d’Edward Elgar, la Suite Holberg, op 40. d’Edvard Grieg i la Simple Symphony, op. 4 de Benjamin Britten.

En las salas de ensayo y la Sala García Navarro del Auditorio

LA OV RETOMA SU ACTIVIDAD PRESENCIAL CON ENSAYOS INDIVIDUALES Y CUATRO PROGRAMAS PARA SER GRABADOS

Jueves, 28 de mayo. Palau de la Música

La Orquesta de València está retomando esta semana su actividad presencial, con el trabajo individual de su profesorado en las salas de ensayo del Palau de la Música, para ir incorporándose por secciones, progresivamente y de manera escalonada. Pero será a partir del lunes 15 de junio, cuando empiecen los ensayos colectivos en la Sala García Navarro, para preparar cuatro programas que serán interpretados durante los meses de junio y julio, y que serán grabados para una posterior difusión. Esta actividad se está desarrollando observando todas las medidas de seguridad requeridas para los músicos y el personal del Palau.

La concejala de Cultura y presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorado muy positivamente la vuelta a la labor presencial de la Orquesta tras el confinamiento a causa del COVID 19, ya que hasta ahora «los músicos han estado trabajando desde sus casas, compartiendo con la ciudadanía y con gran éxito, su labor y su arte mediante las redes sociales».

Respecto a los cuatro programas de los meses de junio y julio, la concejala ha recordado que la formación sinfónica valenciana volverá a ofrecer sus conciertos al público, dentro de la programación general y de abono 2020/21 que se presentará próximamente, aunque mientras «hemos diseñado cuatro programas para ser grabados y que puedan ser disfrutados posteriormente, con un repertorio y número de músicos en el escenario adecuados a los parámetros sanitarios». En este sentido, el director Vicent Ros ha incidido en el hecho de que «tenemos en el Palau una sala, la García Navarro, pensada y diseñada para grabaciones con muy buenas condiciones acústicas». Respecto a los programas, ha añadido que «estarán destinados principalmente a las secciones de cuerda, percusión y arpa, ya que estamos esperando las indicaciones que el Gobierno tiene que definir sobre la situación de los instrumentos de viento».

El primero de estos programas será el 26 de junio, con el título “Carmen sin palabras”, que será retransmitido por el Canal de la Universitat de València dentro del Ciclo «Serenates». Interpretarán la Suite «Carmen» de George Bizet y «Las bodas de Luis Alonso» de Gerónimo Giménez, las dos para cuerda y percusión. El maestro Ramón Tebar, que empezará dirigiendo estos conciertos ha manifestado que “después de tanto de tiempo sin reunirse para hacer música, tanto el profesorado como yo teníamos muchas ganas de volver a crear belleza con nuestra orquesta, a pesar de las limitaciones que imponen estos tiempos difíciles”.

El segundo programa será el 3 de julio con el título «Sinfonías pequeñas» y se interpretará por la sección de cuerda con la Sinfonía para cuerdas nº 10 en si menor de Félix Mendelssohn, la Sonata nº 6 “La Tempestad” de Gioacchino Rossini y la famosa «Eine Kleine Nachtmusik» de Wolfgang Amadeus Mozart. El tercero será el 10 de julio, lleva el título «Percu habla» y será interpretado en su totalidad por la sección de percusión, con obras impactantes de Sjourné, Reich, Westlake, Fitki y Rouse. Por último, el 17 de julio y con el título «Serenatas», se interpretará la Serenata para cuerda en mí menor, op. 20 de Edward Elgar, la Suite Holberg, op 40. de Edvard Grieg y la “Simple Symphony”, op. 4 de Benjamin Britten.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí