L’OV INTERPRETA DEMÀ UN PROGRAMA A CAVALL DELS SEGLES XX I XXI QUE REUNIX AL TITULAR I COMPOSITOR I ARTISTA RESIDENTS

0
749

Amb obres de Coll, Elgar i Xostakóvitx

Divendres, 10 de maig. 19.30 hores. Sala Iturbi

L’Orquestra de València i el seu director titular, Ramón Tebar, interpreten demà divendres un concert a cavall dels segles XX i XXI que té, entre altres, l’atractiu de reunir per primera volta i en el mateix programa al seu compositor resident, el valencià Francisco Coll i el seu artista resident, el violoncel·lista francés Gautier Capuçon. 

D’esta manera s’interpretarà en primer lloc l’obra “Hidd’n Blue” de Coll, una peça que tocarà per primera vegada la formació simfònica valenciana i que té la particularitat d’haver sigut la primera que li va encarregar una orquestra professional, la Simfònica de Londres. Coll evoca la tensió narrativa de la gran ciutat britànica, que ve donada, segons el mateix Coll per “una orquestració virtuosa, però un virtuosisme allunyat del segle XIX”. A continuació i amb el violoncel·lista Gautier Capuçon, s’interpretarà el Concert per a violoncel d’Edward Elgar, obra molt important en el catàleg del compositor romàntic i de les més representatives del repertori internacional per a este instrument. La Simfonia núm. 12 de Dmitri Xostakóvitx serà la que tanque el concert, una composició que porta per títol “L’any 1917”, que inicialment volia retre homenatge  la figura de Lenin i els successos d’eixe any.

Nascut a Chambéry (França) en 1981, Gautier Capuçon va començar a tocar el violoncel als cinc anys. Toca un instrument construït per Matteo Goffriller en 1701. En la temporada 2018/19 tocarà amb les filharmòniques de Nova York, Los Angeles, Munic i la República Txeca; la simfònica de Chicago, NHK i l’Orquestra de París. Treballa regularment amb directors com Dutoit, Bychkov, Gergiev, Dudamel i Eschenbach, així com compositors contemporanis com Auerbach, Beffa, Benzecry, Dutilleux, Widmann o Penderecki. Compta amb una àmplia discografia, incloent-hi concerts amb orquestra, recitals i música de cambra.

[the_ad_group id="2995"]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí