L’OV ESTRENA “FINESTRES” DEL COMPOSITOR VALENCIÀ CARLOS FONTCUBERTA EN EL FESTIVAL ENSEMS 2020

0
208

Obra encàrrec del Palau de la Música

L’OV ESTRENA “FINESTRES” DEL COMPOSITOR VALENCIÀ CARLOS FONTCUBERTA EN EL FESTIVAL ENSEMS 2020

            Divendres, 25 de setembre. 19.30 hores, Auditori de les Arts

            L’Orquestra de València torna a participar en el Festival Ensems, amb un concert extraordinari que tindrà lloc demà divendres a l’Auditori de Les Arts. La formació simfònica valenciana serà dirigida per Jordi Francés, que debuta amb l’Orquestra i que és considerat com un especialista en el repertori del segle XX i XX.  El públic podrà assistir a l’estrena del Concert per a piano i orquestra “Finestres” del compositor valencià Carlos Foncuberta, recent Premi de Composició Reina Sofía en la seua 37 edició.

            Es tracta d’una obra encàrrec del Palau de la Música de València, que serà interpretada pel pianista Carlos Apellániz. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat la ferma col·laboració institucional, en este cas amb l’Institut Valencià de Cultura, que organitza el Festival, i ha remarcat “el suport als compositors contemporanis, ja siga en les trobades de composició que estem desenvolupant amb tant d’èxit, com en concerts d’abonament o en festivals tan prestigiosos com Ensems”.

            L’obra de Fontcuberta s’estructura en quatre parts o “Finestres”: Marina, Celeste, Onírica i Metropolitana, plenes de gestualitats orquestrals, constel·lacions sonores, atmosfera surrealista i evocacions al dinamisme i la multiplicitat d’espais de les grans ciutats. El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut afegir que enguany “volíem participar en Ensems d’una manera especial, encarregant una obra a un dels grans compositors valencians del moment com és Carles Fontcuberta, i recordant al gran compositor hongarés Bela Bartók en el seu aniversari”.   

            D’esta manera, la formació simfònica valenciana es sumarà al 75é aniversari de la mort de Bartók, amb la interpretació del seu “Concert per a orquestra”. La composició “Melodien für Orchester” de György Ligeti completa el programa.

Obra encargo del Palau de la Música

LA OV ESTRENA “FINESTRES” DEL COMPOSITOR VALENCIANO CARLOS FONTCUBERTA EN EL FESTIVAL ENSEMS 2020

            Viernes, 25 de septiembre. 19.30 horas, Auditori de les Arts

            La Orquesta de València vuelve a participar en el Festival Ensems, con un concierto extraordinario que tendrá lugar mañana viernes en el Auditori de Les Arts. La formación sinfónica valenciana será dirigida por Jordi Francés, que debuta con la Orquesta y que está considerado como un especialista en el repertorio del siglo XX y XX. El público podrá asistir al estreno del Concierto para piano y orquesta “Finestres” del compositor valenciano Carlos Foncuberta, reciente Premio de Composición Reina Sofía en su 37 edición.

            Se trata de una obra encargo del Palau de la Música de València, que será interpretada por el pianista Carlos Apellániz. La concejala de Cultura y presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacado la firme colaboración institucional, en este caso con el Instituto Valenciano de Cultura, que organiza el Festival, y ha remarcado “el apoyo a los compositores contemporáneos, ya sea en los encuentros de composición que estamos desarrollando con tanto éxito, como en conciertos de abono o en festivales tan prestigiosos como Ensems”.

            La obra de Fontcuberta se estructura en cuatro partes o “Finestres”: Marina, Celeste, Onírica y Metropolitana, llenas de gestualidades orquestales, constelaciones sonoras, atmósfera surrealista y evocaciones al dinamismo y la multiplicidad de espacios de las grandes ciudades. El director del Palau, Vicent Ros, ha querido añadir que este año “queríamos participar en Ensems de una manera especial, encargando una obra a uno de los grandes compositores valencianos del momento como es Carles Fontcuberta, y recordando al gran compositor húngaro Bela Bartók en su aniversario”.

            De esta manera, la formación sinfónica valenciana se sumará al 75º aniversario de la muerte de Bartók, con la interpretación de su “Concierto para orquesta”. La composición “Melodien für Orchester” de György Ligeti completa el programa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí