L’orquestra “La Música del Reciclatge” posa banda sonora al compromís valencià amb la sostenibilitat 

0
88

València, dimarts 11 de juny de 2024

  • El pròxim 15 de juny, a les 19:00 hores, xiquets i xiquetes de l’orquestra de Madrid i, per primera vegada, integrants del projecte de València faran un concert conjunt amb la participació de la Coral Juan Bautista Comes 
  • Este acte, que s’emmarca dins de la programació de Capitalitat Verda Europea 2024, compta amb entrada lliure fins a completar aforament 
  • El projecte social d’Ecoembes va sorgir en 2014 amb l’objectiu de donar una segona oportunitat a menors procedents d’entorns vulnerables, a través de la música, l’educació i el reciclatge 

L’orquestra “La Música del Reciclatge” d’Ecoembes posarà banda sonora al compromís valencià amb la sostenibilitat al ritme instruments reciclats en un concert l’objectiu del qual és recordar la importància de les segones oportunitats i la cura del medi ambient. 

L’espectacle, que tindrà lloc dissabte que ve, 15 de juny a les 19:00 hores, serà interpretat per 39 joves músics, 22 d’ells procedents de l’orquestra de Madrid i 17 d’Aldeas Infantiles València. A més, en esta ocasió, comptaran amb la col·laboració de la Coral Juan Bautista Comes, guardonada amb l’Orde d’Alfons X el Savi, imposada pel Ministeri d’Educació i Ciència. 

Víctor Gil serà l’encarregat de dirigir un recital únic en el qual es tocaran temes com a “Viva la vida”, de Coldplay, “Piratas del Caribe”, de Han Zimmer o “Libertango”, d’Astor Piazolla, entre altres. Esta particular orquestra està formada per instruments reciclats, fets a partir de residus com a lates, forquetes, embornals, caixes de galetes o bidons d’oli, promovent així la reutilització i el reciclatge. 

L’entrada és lliure fins a completar aforament. Els periodistes que ho desitgen poden assistir també a l’assaig previ al concert que tindrà lloc la mateixa vesprada del 15 de juny, entre les 16:00 i les 17:00 hores en el Conservatori Municipal José Iturbi, on tindran la possibilitat de parlar amb els integrants de l’orquestra i amb Víctor Gil, director musical. 

El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha assenyalat que “amb este concert, que s’emmarca en la programació de la Capitalitat Verda Europea 2024, pretenem enviar un missatge a la ciutadania de conscienciació sobre els problemes de contaminació, la conservació de la biodiversitat o el calfament global, però al mateix temps d’esperança, ja que encara som a temps de restablir l’equilibri”.

A més, Moreno ha destacat la col·laboració de la Coral Juan Bautista Comes, “la coral infantil més antiga de València, creada l’any 1956 per José Roca, i el projecte més emblemàtic del Conservatori Municipal José Iturbi per la seua història i professionalitat”.

Per part seua, la directora de Comunicació i Màrqueting d’Ecoembes, Nieves Rey, ha afirmat que “és un orgull per a la nostra orquestra representar valors com la sostenibilitat i el respecte al medi ambient tan presents a València. Amb cada melodia, els nostres joves músics intentaran transmetre la importància de cuidar del planeta”. 

Així mateix, Nieves Rey ha subratllat el paper crucial que exercix Aldeas Infantiles en el desenvolupament del projecte: “Gràcies a la col·laboració amb Aldeas Infantiles, hem pogut portar la música, l’educació i el compromís amb el reciclatge a altres ciutats; però, sobretot, hem pogut oferir noves oportunitats a eixos xiquets i joves que tant el necessiten”. 

Deu anys reivindicant les segones oportunitats

El projecte social d’Ecoembes “La Música del Reciclatge” naix l’any 2014 en la Comunitat de Madrid i ho fa amb l’objectiu d’oferir una alternativa a xiquets i xiquetes procedents d’entorns vulnerables. Estos joves, que enfronten situacions difícils, reben formació musical i pedagògica i tenen l’oportunitat d’integrar-se en una orquestra professional i única que està formada per instruments reciclats. 

Es tracta d’una iniciativa que parla de superació personal, de medi ambient, d’art, però, sobretot, de persones, i que compta amb un Comité Protector que l’impulsa des dels seus orígens, presidit per S.M. la Reina Sofia a través de la Fundació Reina Sofia. Este suport ha sigut fonamental per a establir aliances amb figures públiques, entitats i institucions que ens ajuden a atendre les necessitats sociolaborals d’estos menors. 

Actualment, són més de 140 xiquets i xiquetes els que, malgrat les barreres que els va posar la vida, han trobat en la música una manera de tirar avant. A més, des de 2020 i de la mà d’Aldeas Infantiles, s’ha implementat en altres ciutats com València, en el Centre de Dia d’Aldeas Infantiles València, i en 2023 a Granada, a través de l’Aldea i Centre de Dia d’Albaicín.

URL La Música del Reciclatge: https://www.lamusicadelreciclaje.com/ 

Sobre Ecoembes

Ecoembes impulsa des de 1997 el reciclatge dels envasos domèstics de plàstic, metall, bric, fusta, paper i cartó a Espanya. El seu propòsit és treballar per un futur sense residus a través de la reducció, la reutilització i el reciclatge, deixant un impacte positiu en la societat i en el medi ambient. En 2023, Ecoembes va reciclar quasi 1,7 milions de tones dels envasos que gestiona, un 3,5 % més que l’any anterior. L’activitat d’Ecoembes no té ànim de lucre, està regulada per la Llei 7/2022 i el Reial decret 1055/2022 i més de 14.000 empreses confien en ella per a fer possible el reciclatge dels seus envasos. A partir de 2025, Ecoembes s’encarregarà també de la gestió d’envasos comercials i industrials i oferirà així una solució a les noves obligacions que marca la regulació per a les empreses. 

NOTA: Disposem de material gràfic i tall de veu

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, martes 11 de junio de 2024

La orquesta “La Música del Reciclaje” pone banda sonora al compromiso valenciano con la sostenibilidad

  • El próximo 15 de junio, a las 19:00 horas, niños y niñas de la orquesta de Madrid y, por primera vez, integrantes del proyecto de València darán un concierto conjunto con la participación de la Coral Juan Bautista Comes
  • Este acto, que se enmarca dentro de la programación de Capitalidad Verde Europea 2024, cuenta con entrada libre hasta completar aforo
  • El proyecto social de Ecoembes surgió en 2014 con el objetivo de dar una segunda oportunidad a menores procedentes de entornos vulnerables, a través de la música, la educación y el reciclaje

La orquesta “La Música del Reciclaje” de Ecoembes pondrá banda sonora al compromiso valenciano con la sostenibilidad al ritmo instrumentos reciclados en un concierto cuyo objetivo es recordar la importancia de las segundas oportunidades y el cuidado del medioambiente.   

El espectáculo, que tendrá lugar el próximo sábado, 15 de junio a las 19:00 horas, será interpretado por 39 jóvenes músicos, 22 de ellos procedentes de la orquesta de Madrid y 17 de Aldeas Infantiles València. Además, en esta ocasión, contarán con la colaboración de la Coral Juan Bautista Comes, galardonada con la Orden de Alfonso X el Sabio, impuesta por el Ministerio de Educación y Ciencia. 

Víctor Gil será el encargado de dirigir un recital único en el que se tocarán temas como “Viva la vida”, de Coldplay, “Piratas del Caribe”, de Han Zimmer o “Libertango”, de Astor Piazolla, entre otros. Esta particular orquesta está formada por instrumentos reciclados, hechos a partir de residuos como latas, tenedores, sumideros, cajas de galletas o bidones de aceite, promoviendo así la reutilización y el reciclaje. 

La entrada es libre hasta completar aforo. Los periodistas que lo deseen pueden asistir también al ensayo previo al concierto que tendrá lugar la misma tarde del 15 de junio, entre las 16:00 y las 17:00 horas en el Conservatorio Municipal José Iturbi, donde tendrán la posibilidad de hablar con los integrantes de la orquesta y con Víctor Gil, director musical. 

El concejal de Cultura, José Luis Moreno, ha señalado que “con este concierto, que se enmarca en la programación de la Capitalidad Verde Europea 2024, pretendemos enviar un mensaje a la ciudadanía de concienciación sobre los problemas de contaminación, la conservación de la biodiversidad o el calentamiento global pero al mismo tiempo de esperanza, ya que aún estamos a tiempo de reestablecer el equilibrio”.

Además, Moreno ha destacado la colaboración de la Coral Juan Bautista Comes, “la coral infantil más antigua de València, creada en el año 1956 por José Roca, y el proyecto más emblemático del Conservatorio Municipal José Iturbi por su historia y profesionalidad”.

Por su parte, la directora de Comunicación y Marketing de Ecoembes, Nieves Rey, ha afirmado que “es un orgullo para nuestra orquesta representar valores como la sostenibilidad y el respeto al medioambiente tan presentes en València. Con cada melodía, nuestros jóvenes músicos intentarán transmitir la importancia de cuidar del planeta”.  

Asimismo, Nieves Rey ha subrayado el papel crucial que desempeña Aldeas Infantiles en el desarrollo del proyecto: “Gracias a la colaboración con Aldeas Infantiles, hemos podido llevar la música, la educación y el compromiso con el reciclaje a otras ciudades; pero, sobre todo, hemos podido ofrecer nuevas oportunidades a esos niños y jóvenes que tanto lo necesitan”. 

Diez años reivindicando las segundas oportunidades

El proyecto social de Ecoembes “La Música del Reciclaje” nace en el año 2014 en la Comunidad de Madrid y lo hace con el objetivo de ofrecer una alternativa a niños y niñas procedentes de entornos vulnerables. Estos jóvenes, que enfrentan situaciones difíciles, reciben formación musical y pedagógica y tienen la oportunidad de integrarse en una orquesta profesional y única que está formada por instrumentos reciclados. 

Se trata de una iniciativa que habla de superación personal, de medioambiente, de arte, pero, sobre todo, de personas, y que cuenta con un Comité Protector que lo impulsa desde sus orígenes, presidido por S.M. la Reina Sofía a través de la Fundación Reina Sofía. Este apoyo ha sido fundamental para establecer alianzas con figuras públicas, entidades e instituciones que nos ayudan a atender las necesidades sociolaborales de estos menores. 

Actualmente, son más de 140 niños y niñas los que, a pesar de las barreras que les puso la vida, han encontrado en la música una forma de salir adelante. Además, desde 2020 y de la mano de Aldeas Infantiles, se ha implementado en otras ciudades como València, en el Centro de Día de Aldeas Infantiles València, y en 2023 en Granada, a través de la Aldea y Centro de Día de Albaicín.

URL La Música del Reciclaje: https://www.lamusicadelreciclaje.com/ 

Sobre Ecoembes

Ecoembes impulsa desde 1997 el reciclaje de los envases domésticos de plástico, metal, brik, madera, papel y cartón en España. Su propósito es trabajar por un futuro sin residuos a través de la reducción, la reutilización y el reciclaje, dejando un impacto positivo en la sociedad y en el medioambiente. En 2023, Ecoembes recicló casi 1,7 millones de toneladas de los envases que gestiona, un 3,5 % más que el año anterior. La actividad de Ecoembes no tiene ánimo de lucro, está regulada por la Ley 7/2022 y el Real Decreto 1055/2022 y más de 14.000 empresas confían en ella para hacer posible el reciclaje de sus envases. A partir de 2025, Ecoembes se encargará también de la gestión de envases comerciales e industriales y ofrecerá así una solución a las nuevas obligaciones que marca la regulación para las empresas.   

NOTA: Disponemos de material gráfico y corte de voz

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí