L’Himne del 25 Aniversari de la festa de Lleida, compost per Azael Tormo

0
621

La composició ‘Yurida’, d’Azael Tormo Muñoz, ha guanyat, per un marge de 4 vots sobre ‘Festa Major’, l’altra finalista, el concurs per escollir l’himne del 25è aniversari de la festa.

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians ha celebrat aquest migdia el Mig Any Fester per tancar l’any i passar el relleu de capitanies i càrrecs de les comparses, malgrat que, per motius de la pandèmia, va canviar el format tradicional i el va reconvertir en un concert de la Banda Municipal de Lleida, que també va servir per escollir l’himne del 25è aniversari de la Festa de Moros i Cristians.
Després de realitzar una selecció prèvia entre les 7 partitures procedents de compositors del País Valencià, Barcelona, Sevilla i Lleida, presentades a concurs, la Banda Municipal ha interpretat les dues finalistes: Yurida, d’Azael Tormo Muñoz de Manuel (València), i Festa Major, de Miguel Ángel Sarrió Nadal d’Aielo de Malferit (València), perquè el públic assistent al concert fos qui escollís la peça guanyadora, com a himne del 25è aniversari.

L’escrutini final va donar com a guanyador a la composició d’Azael Tormo Muñoz, només per 4 vots de diferència. El concurs està dotat amb 3.500 euros de premi. Prèviament, la Banda Municipal de Lleida ha ofert un concert, amb un repertori de bandes sonores de pel·lícules (Èxode, Gladiador, els Miserables i West Side Story).
L’esdeveniment va omplir la nau central de la Seu Vella, però amb un aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats. La capitana cristiana Mariona Franco i el caid moro Antoni Pomés va llegir un manifest en el qual va homenatjar totes les persones que han patit les conseqüències de la pandèmia, així com als sectors que atenen i serveixen a la població durant la Covid-19.

Pueyo: “El Mig Any Fester exemplifica la vostra capacitat de resistència”
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va assenyalar que “el món associatiu i les entitats culturals sou pilars fonamentals de la societat de Lleida i un actiu indiscutible per fer més gran el seu civisme i per aprofundir en el perfil humà que les ciutats hem de tenir”. Pueyo va adreçar un missatge ple de referències a les dificultats i condicionaments que la pandèmia ha tingut en la vida de tothom i va destacar que “la celebració del Mig Any Fester exemplifica la vostra capacitat de resistència”.

[the_ad_group id="2995"]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí