LES JOVES DIRECTORES LORENA ESCOLAR I ISABEL MARÍA RUBIO COL·LABORARAN AMB L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA L’ANY 2019

0
1746

Les dos directores han sigut seleccionades entre un total de 63 aspirants

LES JOVES DIRECTORES LORENA ESCOLAR I ISABEL MARÍA RUBIO COL·LABORARAN AMB L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA L’ANY QUE VE

Les joves directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio han sigut seleccionades per a col·laborar amb l’Orquestra de València i el seu titular, Ramón Tebar, durant l’any que ve. Les dos professionals han sigut seleccionades en una convocatòria pública en la qual ha pres part un total de 63 aspirants de tot el territori estatal.     

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha felicitat les directores seleccionades, i ha destacat l’elevat nombre d’aspirants participants en la convocatòria, des de la idea de la importància «de donar oportunitats a joves directores i directors perquè puguen treballar artísticament amb una gran orquestra professional i un auditori del prestigi, com són l’Orquestra de València i el Palau de la Música».  El fet que hagen sigut dos dones les persones finalment seleccionades és, a més, «molt significatiu», en paraules de Tello, «atés que estem parlant d’un món, el de la direcció d’orquestra, que ha sigut un àmbit tradicionalment masculí».

El titular de l’Orquestra de València, OV, Ramón Tebar s’ha mostrat molt satisfet del desenvolupament d’esta iniciativa, que fins ara no s’havia dut a terme en esta agrupació musical «i que és molt important per als directors i directores que estan començant, atés que quan inicien la seua trajectòria artística, no disposen d’una formació simfònica per a dirigir».  

 

Les proves s’han desenvolupat en dos fases: la primera d’elles, de caràcter  eliminatori, ha girat entorn de la peça «Història d’un Soldat», d’Igor Stravinski. Els aspirants que han superat esta fase han passat a una segona prova, en la qual han dirigit la Simfonia núm. 5 de Ludwig van Beethoven, el poema simfònic «Don Juan», de Richard Strauss i el «Preludi a la migdiada d’un faune», de Claude Debussy. A més, han hagut de mostrar les seues habilitats a l’hora d’explicar els programes i presentar una de les cinc obres proposades. El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat l’elevat nivell artístic de les i els aspirants, i ha  destacat que «el propòsit per a l’any pròxim serà ampliar estes proves a l’àmbit internacional».

Les directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio tindran l’oportunitat, durant l’any que ve, de realitzar les funcions de direcció: dirigir assajos complets i per seccions, crear connexions, dirigir bandes internes, estar al capdavant de concerts d’escolars i socials, fer funcions de substitució de direcció i assistència de la direcció artística i titular, així com a solistes i directors convidats, tant en concerts d’abonament com en tots els de temporada. La labor artística es complementarà des del punt de vista de gestió, en la gestió d’arxiu i partitures, així com altres responsabilitats relacionades amb l’Orquestra que se’ls assignen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí