Les bandes de música d’Ontinyent incloses al «Queda’t a Casa»

0
411

Compromís per Ontinyent aconsegueix que s’incloga a les bandes de música de la ciutat al programa «Queda’t a casa»

El regidor i portaveu Nico Calabuig ha destacat «la necessitat de sumar les bandes de música de la ciutat a aquesta iniciativa de suport al món de la cultura, ja que estan passant moments molt delicats. Les bandes d’Ontinyent mouen un volum de gent molt gran, i hem de preservar-les»

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha aconseguit que les bandes de música d’Ontinyent puguen participar en el programa «Queda’t a casa» de l’ajuntament, enfocat a l’impuls de l’hostaleria, la cultura i l’esport. Aquest dijous es presentava el programa, que incorporava aquesta petició de grup Compromís per Ontinyent, realitzada pel regidor i portaveu Nico Calabuig en la reunió de portaveus municipals celebrada dimecres. L’objectiu de la proposta és obrir l’accés a les actuacions musicals online emeses per les xarxes socials municipals a grups reduïts de músics de les bandes de música.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha valorat positivament l’acceptació de la proposta, ja que «en un principi no s’havia contemplat la participació de les nostres bandes de música en aquest programa, però des de Compromís per Ontinyent vam proposar la seua inclusió, perquè són un dels principals motors culturals de la ciutat, mobilitzen a milers de persones entre alumnat de les escoles de música, socis i sòcies, i músics i músiques de les bandes. Per això, a l’hora de desenvolupar programes de suport i impuls als diferents sectors afectats per la pandèmia de la COVID-19, consideràvem prioritari que també estigueren presents junt amb els grups musicals d’altres estils».

Calabuig ha recordat que «les societats musicals de la nostra ciutat estan passant moments molt difícils, en haver-se reduït dràsticament les actuacions en festes i esdeveniments de tot tipus en les quals participaven, i gràcies a les quals comptaven amb liquiditat econòmica per poder fer front al manteniment dels seus locals socials i la seua tasca formativa. En aquest sentit, vam anunciar el passat 3 de desembre una petició al govern municipal perquè s’estudiara un Pla de suport econòmic a les bandes de música, que atenguera a les necessitats d’aquestes entitats fonamentals per al nostre teixit cultural i festiu».

El portaveu de Compromís per Ontinyent ha conclòs destacant que «agraïm als grups polítics municipals de La Vall ens Uneix i el Partit Popular que hagen acceptat la nostra proposta, i d’aquesta manera s’haja inclòs a les societats musicals al programa. Esperem que tant les actuacions dels grups musicals, solistes i bandes, com les activitats i mesures de suport i impuls de l’hostaleria i el món de l’esport que contempla el programa siguen un èxit, permeten ajudar i reactivar sectors molt afectats econòmicament per la pandèmia, i facen que totes i tots ens quedem a casa, contribuint positivament a la reducció dels contagis i així poder frenar la situació de col·lapse del nostre sistema sanitari».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí